Κοσμος

Πέντε νεκροί από τις καταιγίδες στην Κεντρική Ευρώπη

Πλημμύρες, διακοπή ηλεκτροδότησης, ακύρωση αγώνα αλπικού σκι 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378835-781711.jpg

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άνθρωποι. Στην Τσεχία από πτώση δέντρων σκοτώθηκε μία γυναίκα κοντά στην Τρέμπιτς, στα νοτιοανατολικά, καθώς και ένας ηλικιωμένος άνδρας στην πόλη Ζιτζίν, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Στην Πολωνία, ένας οδηγός σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του αφού προσέκρουσε σε κλαδί που είχε πέσει στον δρόμο, ενώ η  πτώση ενός κλαδιού πάνω στο αυτοκίνητό του σκότωσε άλλον έναν αυτοκινητιστή στην πόλη Οπόλε (δυτικά).

Στη Γερμανία, επίσης, ένας 63χρονος που κοιμόταν σε ένα μικρό λεωφορείο σε έναν καταυλισμό στην Μπάιε ντε Τζάντε, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αιφνιδιάστηκε από τα ορμητικά νερά και πνίγηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει με τα πόδια, ανέφερε η αστυνομία.

Σε πολλές περιοχές δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ πολλά ήταν και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Στην Αυστρία, οι διοργανωτές ακύρωσαν το σλάλομ έναρξης του παγκοσμίου κυπέλου αλπικού σκι ανδρών στο Σόλντεν, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα έως και 100 χλμ. την ώρα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ