Κοσμος

Οι 5 χειρότερες πόλεις για να ζει μια γυναίκα

Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Thomson Reuters Foundation

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377083-778386.jpg
EPA/KHALED ELFIQI

Τις πιο επικίνδυνες πόλεις για να ζει μια γυναίκα γνωστοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση Thomson Reuters Foundation, κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε.

Στην κορυφή βρίσκεται το Κάιρο (Αίγυπτος). Η πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας παρουσιάζει υψηλό βαθμό επικινδυνότητας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων σεξουαλικών επιθέσεων σε δημόσιους χώρους. Παράλληλα, υπάρχουν και καταγγελίες για εξαναγκαστικούς γάμους.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν:

  • Καράτσι (Πακιστάν)
  • Κινσάσα (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό)
  • Νέο Δελχί (Ινδία)
  • Λίμα (Περού). Στη συγκεκριμένη πόλη υπάρχει εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση των γυναικών στο σύστημα υγείας. Η έκτρωση απαγορεύεται και οποιαδήποτε διακοπή κύησης πραγματοποιείται σε παράνομα ιατρεία με αυξημένους κινδύνους για τη ζωή της μητέρας.

Ο κατάλογος βασίστηκε σε έρευνες που έγιναν με βάση:

- το επίπεδο σεξουαλικής βίας,

- την πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες,

- τις οικονομικές δυνατότητες των γυναικών,

- την πρόσβαση στην εκπαίδευση και

- τις πολιτιστικές παραδόσεις (π.χ. εξαναγκαστικοί γάμοι).

Στον αντίποδα, η πιο ασφαλής πόλη για τις γυναίκες είναι το Λονδίνο. Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας κατέλαβε την πρώτη θέση ως προς τα δύο από τα τέσσερα κριτήρια, δηλαδή ως προς την πρόσβαση των γυναικών στην ιατρική περίθαλψη και τις οικονομικές δυνατότητες.

Η Μόσχα βρέθηκε στη δεύτερη θέση των ασφαλέστερων μεγαλουπόλεων με βάση τα ποσοστά της σεξουαλικής βίας, ενώ το Τόκιο αναδείχθηκε ως η πιο ασφαλής πόλη του κόσμου λόγω του συστήματος υγείας και των θρησκευτικών της παραδόσεων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου έως 28 Ιουλίου του 2017.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ