Welt: Η Ελλάδα «σπρώχνει» πρόσφυγες προς τη Γερμανία
Και «μαγειρεύει» τα στοιχεία για τον αριθμό τους
Η φύλαξη των ελληνικών συνόρων είναι εσκεμμένα πλημμελής, ώστε οι πρόσφυγες να διαφεύγουν προς τη Γερμανία, ενώ η Ελλάδα φιλοξενεί, τελικά, μικρότερο αριθμό προσφύγων απ΄ όσους δηλώνει στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες.
Αυτό γράφει η σημερινή έκδοση της έγκυρης γερμανικής «Die Welt». Λεπτομερέστερα, η εφημερίδα γράφει, ανάμεσα στ΄ άλλα:
- Κάθε μήνα 15.000 αιτούντες άσυλο φτάνουν στη Γερμανία, κατά κύριο λόγο ακολουθώντας τη βαλκανική οδό, παρότι οι πολιτικοί λένε ότι είναι κλειστή. «Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για αυτό είναι ότι χώρες όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία εσκεμμένα φυλάσσουν πλημμελώς τα εξωτερικά σύνορα και συνεχίζουν να στέλνουν κύματα προσφύγων στην Κεντρική Ευρώπη, κόντρα στους κανόνες της ΕΕ. Πολλοί καταλήγουν στη Γερμανία»
- Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών λέει σχετικά: «Τα ευρήματα από τις χώρες κατά μήκος της βαλκανικής οδού είναι ενδεικτικά για τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική ροή από την Ελλάδα»
- Γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας λέει: «Η πίεση των μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα στη Γερμανία παραμένει αμείωτη»
- Γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας και διπλωματικοί κύκλοι της ΕΕ αναφέρουν: η Ελλάδα κάνει ψευδείς δηλώσεις στο θέμα. «Η Αθήνα μιλά για περίπου 62.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα και τα νησιά. Στην πραγματικότητα, μόνο περίπου 40.000 άνθρωποι ζουν στην ενδοχώρα, παρότι μόνο φέτος 20.000 νέοι αιτούντες άσυλο έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου»
- Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ λέει ότι στην Ελλάδα υποστηρίζονται 44.000 πρόσφυγες
- Ο αριθμός των προσφύγων στα πέντε ελληνικά νησιώτικα hotspots δεν είναι 13.600, όπως λέει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά «το πολύ 10.000», λέει υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.
(Σ.Σ. Δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση επιδοτείται για μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, συμπεριλαμβάνοντας κι όσους διευκολύνει να φύγουν προς την Ευρώπη).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπάει το πολυήμερο διαδικτυακό μπλακάουτ στο Ιράν η SpaceX του Έλον Μασκ.
Η δημόσια αυτή σύγκρουση αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά διαδικτυακών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δύο γονείς
Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών
Έστειλε μήνυμα στήριξης στους διαδηλωτές
Τότε οι έμποροι των παζαριών χρηματοδότησαν απεργίες και κινητοποιήσεις, διακόπτοντας τη ροή χρήματος προς το καθεστώς του Σάχη
Την ανακάλυψε ταχυδρόμος που πήγαινε γράμματα
Και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος άθελα του
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά
Εκτός από τους νεκρούς, 116 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά
Περιορισμένες επιλογές για στρατιωτική δράση
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Πολιτική σύγκρουση στην Ισπανία
Άνοιγμα πηγαδιών και αποστολή φορτίων μετά τη στασιμότητα του εμπάργκο των ΗΠΑ
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Το κοινό νήμα είναι ότι κάθε γενιά βρίσκει τον δικό της λόγο να κατέβει στον δρόμο
Διεθνής κατακραυγή για τη θανατική ποινή-εξπρές
Έχει ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους «μέχρι να σταματήσει η παράλογη δολοφονία διαδηλωτών»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.