Ο μουσουλμάνος χειρουργός που βοήθησε εθελοντικά τα θύματα του Μάντσεστερ μαχαιρώθηκε στον λαιμό έξω από τζαμί
Αλλά δηλώνει πως συγχωρεί τους δράστες
Ο Νάσερ Κούρντι είναι ο μουσουλμάνος χειρουργός που προσέφερε εθελοντικά και δωρεάν τις υπηρεσίες του στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ Αρένα τον περασμένο Μάιο.
Ωστόσο, για αυτή την καλή του πράξη έπεσε τη Δευτέρα θύμα «εγκλήματος μίσους» έξω από μουσουλμανικό τέμενος, δεχόμενος πισώπλατη επίθεση με μαχαίρι στον λαιμό. Ο 58χρονος χειρουργός φέρει τραύμα τριών εκατοστών στον αυχένα του και κατάφερε να ξεπεράσει το τραύμα με μερικά ράματα.
Τώρα, ο πατέρας τριών παιδιών με καταγωγή από Συρία και Ιορδανία, δηλώνει πως συγχωρεί τον δράστη. «Ο Θεός ήταν ελεήμων απέναντι μου χθες. Θα μπορούσε να είχε χτυπηθεί ένα νεύρο, μια αρτηρία, μια φλέγα, ο οισοφάγος. Ο λαιμός είναι ο συνδετικός κρίκος του σώματος με το κεφάλι, αλλά ευτυχώς τραυματίστηκε μόνο ο μυς. […] Ένιωσα αυτόν τον οξύ πόνο πίσω στον λαιμό. Γύρισα και είδα αυτόν τον κύριο σε μια απειλητική πόζα. Ένιωσα απειλή, ένιωσα ευάλωτος».
Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις και ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει το περιστατικό ως έγκλημα μίσους.
Ο Κούρντι ζει στη Μεγάλη Βρετανία από το 1977, οπότε πήγε στη χώρα ως φοιτητής ιατρικής και έχει εγκατασταθεί στο Μάντσεστερ το 1991.
Ο ίδιος δηλώνει ότι αν και είναι σίγουρος πως του επιτέθηκαν επειδή εκείνη την ώρα έμπαινε μέσα στο Ισλαμικό Κέντρο για την απογευματινή προσευχή, δεν έχει θυμό για τον δράστη. «Δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για το τι πρεσβεύει αυτή η χώρα. Δεν έχω καθόλου θυμό ή μίσος ή κάποιο αρνητικό συναίσθημα απέναντί του. Δηλώνω ότι τον συγχωρώ απόλυτα. Θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος που ζει περιθωριοποιημένος από τη δική του κοινότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σημερινή διαδήλωση έχει οργανωθεί από το FNSEA, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας
Η ίδια έχει δηλώσει πως η απόφαση του εφετείου θα καθορίσει το μέλλον της
Πάνω από 20.000 οι συλλήψεις και 640 οι νεκροί
Μαζί με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ, παρά τις φήμες περί «εκφοβισμoύ και παρενόχλησης» στα γυρίσματα
Παραμένουν άγνωστα τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν οι δασμοί
Υπεξαίρεσε 3 εκατομμύρια από την κοινή τους επιχείρηση για την ερωμένη του
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.