Κοσμος

Σωτήρια αντανακλαστικά. Τουρίστας πάτησε το φρένο 100 μέτρα πριν από το γκρεμό

Ο οδηγός του πούλμαν λιποθύμησε ενώ οδηγούσε στις αυστριακές Άλπεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373549-771157.jpg

Γάλλος τουρίστας με γρήγορα αντανακλαστικά πάτησε εγκαίρως το φρένο και απέτρεψε πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στις αυστριακές Άλπεις. Ο οδηγός του λεωφορείου λιποθύμησε, έχασε τις αισθήσεις του, αλλά και τον έλεγχο του αυτοκινήτου που κινούνταν προς το γκρεμό με 22 επιβαίνοντες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το λεωφορείο ταξίδευε στην καρδιά των αυστριακών Άλπεων, Τιρόλο, με 21 επιβάτες όταν ξαφνικά ο 76χρονος οδηγός κατέρρευσε. Το λεωφορείο ακυβέρνητο συνέχιζε την πορεία του προς το χείλος του γκρεμού, όταν ένας Γάλλος τουρίστας κατάφερε να πατήσει το φρένο και να αποτρέψει μια βέβαιη τραγωδία. Το όχημα προσέκρουσε στην προστατευτική μπάρα και ακινητοποιήθηκε.

Τέσσερις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ο 65χρονος Γάλλος τουρίστας καθόταν κοντά στον οδηγό και αντιλήφθηκε γρήγορα ότι δεν αισθανόταν καλά. Το λεωφορείο σταμάτησε 100 μέτρα πριν από το γκρεμό. «Παρά τρίχα γλιτώσαμε την καταστροφή», είπε αστυνομικός, «ήταν θέμα τύχης να βρεθεί ένας επιβάτης με τέτοια αντανακλαστικά», πρόσθεσε.

Το 2004, πέντε τουρίστες σκοτώθηκαν στις αυστριακές Άλπεις όταν το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν βγήκε εκτός δρόμου και ανετράπη κοντά στο χωριό Μπαντ Ντουρνμπέργκ.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ