Κοσμος

Πήγαν τον ναό λίγα μέτρα πιο 'κει για να χωρά περισσότερο κόσμο (εικόνες, video)

Υπήρχαν φόβοι για πυρκαγιά από τα χιλιάδες θυμιατά στο εσωτερικό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Structure Relocation of a Historic Temple as a Whole is Done in Shanghai

Ο βουδιστικός ναός στέκει στη Σαγκάη τα τελευταία 135 χρόνια. Αποτελώντας πόλο έλξης για τουρίστες και κατοίκους, τις ώρες αιχμής γινόταν... πατείς με, πατώ σε. Όχι πια...

Οι αρχές πήραν την απόφαση να μετακινήσουν ολόκληρο τον ναό 30 μέτρα βορειότερα, σηκώνοντάς τον και ένα μέτρο από το έδαφος με τη χρήση ειδικής εξέδρας, προκειμένου να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τους επισκέπτες.

Η Αίθουσα Μαχαβίρα του Jade Buddha Temple έχει βάρος 2.000 τόνους. Λεπτομέρειες... Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το κτίριο τοποθετήθηκε πάνω σε ράγες που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό, ενώ ενισχύθηκαν και τα θεμέλια με σκυρόδεμα. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χρειάστηκε να μετακινηθούν και διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως αγάλματα.

Ο ναός ανεγέρθηκε στο κέντρο της πόλης το 1882. Εκτιμάται πως περισσότεροι από 2 εκατ. επισκέπτες περνούν την είσοδό του κάθε χρόνο. Καθημερινά, ο αριθμός διαμορφώνεται σε 100.000. Οι αρχές αποφάσισαν να διευρύνουν λίγο τον χώρο φοβούμενες και το ενδεχόμενο πυρκαγιάς από τα χιλιάδες θυμιατά που καίγονται σε ημερήσια βάση εντός του ναού από τους πιστούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ