- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ ήθελε να πάει μήνα του μέλιτος με πολεμικό αεροσκάφος
Κόστος πτήσης ανά ώρα 25.000 δολάρια
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ζήτησε να χρησιμοποιήσει ένα στρατιωτικό αεροσκάφος για να ταξιδέψει στην Ευρώπη, για τον μήνα του μέλιτός του, αυτό το καλοκαίρι, ένα θέμα που προκαλεί νέα ερωτήματα σχετικά με την χρήση των κρατικών αεροσκαφών από τον Αμερικανό υπουργό.
Ο εκατομμυριούχος πολιτικός είχε ζητήσει να χρησιμοποιήσει ένα στρατιωτικό αεριωθούμενο, το κόστος χρήσης του οποίου εκτιμάται για μία ώρα στα 25.000 δολάρια, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση.
Εντέλει ο υπουργός απέσυρε το αίτημά του και ταξίδεψε με άλλο μέσο στη Σκωτία, στη Γαλλία και την Ιταλία, για το μήνα του μέλιτος που ακολούθησε τον γάμο του τον Ιούνιο με την ηθοποιό Λουίζ Λίντον, όπου είχε παραστεί και ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών επιχείρησε να δικαιολογήσει το αίτημα που κατέθεσε ο υπουργός εξηγώντας ότι ο Μνούτσιν, που είναι «μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και έχει την ευθύνη του Γραφείου για θέματα Τρομοκρατίας» πρέπει να έχει «πρόσβαση σε ασφαλείς επικοινωνίες».
Τελικά, το «υπουργείο απέσυρε το αίτημά του αφού δόθηκε η δυνατότητα να έχει ασφαλείς επικοινωνίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του υπουργού».
Είναι η δεύτερη φορά από το καλοκαίρι που ο υπουργός Οικονομικών πυροδοτεί αντιδράσεις λόγω της χρήσης κρατικών μέσων για τα ταξίδια του.
Στο μικροσκόπιο της Αρχής Επιθεώρησης κι Ελέγχου Δημόσιας Διοίκησης βρίσκεται το ταξίδι του υπουργού με τη σύζυγό του, ανήμερα της έκλειψης ηλίου της 21ης Αυγούστου στο Κεντάκι (κεντροανατολικές ΗΠΑ), όπου το φαινόμενο ήταν ορατό. Η 36χρονη σύζυγος του υπουργού αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφού παρουσίασε στο Instagram το ακριβό της γούστο κι ενώ βρισκόταν στην έξοδο ενός κυβερνητικού αεροσκάφους.
Επίσημα, σκοπός του ταξιδιού ήταν να επισκεφθούν το θησαυροφυλάκειο χρυσού στο Φορτ Νοξ. Μια εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου απάντησε ότι το ζεύγος Μνούτσιν θα καταβάλει στην αμερικανική κυβέρνηση το κόστος του ταξιδιού της Λουίζ Λίντον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.