- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάπας Φραγκίσκος: «Νιώθω ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα και την Ιταλία, διότι άνοιξαν την καρδιά τους σε όσους μεταναστεύουν»
«Πρέπει πάντα να έχουμε την καρδιά μας ανοικτή, είναι μια εντολή του Κυρίου»
Νιώθω ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα και την Ιταλία, διότι άνοιξαν την καρδιά τους σε όσους μεταναστεύουν. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει πάντα να έχουμε την καρδιά μας ανοικτή, είναι μια εντολή του Κυρίου», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την πτήση επιστροφής του από την Κολομβία στην Ρώμη.
«Μια κυβέρνηση, βέβαια, πρέπει να χειρίζεται το μεταναστευτικό και με την αλήθεια που χαρακτηρίζει όποιον ηγείται μιας χώρας, την σύνεση» πρόσθεσε, παράλληλα, ο ποντίφικας. «Πρέπει κατ' αρχήν να δει πόσες θέσεις υπάρχουν, και κατά δεύτερο λόγο, όχι μόνον να δέχεται, αλλά και να εντάσσει τους ανθρώπους στην κοινωνία», τόνισε ο Φραγκίσκος.
Δήλωσε, δε, ότι πρόσφατα συνάντησε σε πανεπιστήμιο της Ρώμης τέσσερις φοιτητές και η τελευταία κοπέλα με την οποία μίλησε είχε έρθει πριν από ένα χρόνο, μαζί του, αεροπορικώς στην Ρώμη, κατά την επιστροφή του από την Λέσβο. «Σπουδάζει βιολογία, αναγνώρισαν τα μαθήματα που είχε δώσει και συνέχισε την πανεπιστημιακή της πορεία εδώ στην Ρώμη», είπε ο Αργεντίνος πάπας στους δημοσιογράφους.
Τέλος, αναφερόμενος στην δράση της ιταλικής κυβέρνησης, ερωτηθείς και για τα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Λιβύη, ο ποντίφικας δήλωσε: «Έχω την εντύπωση ότι η ιταλική κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να λύσει ακόμη και προβλήματα που δεν μπορεί να σηκώσει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπό τον Μοσαντέκ στον Αγιατολάχ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στον Λίβανο
Αβεβαιότητα για τις επόμενες ημέρες
Οι αντιδράσεις, οι απειλές και η συγγνώμη
Η συγκέντρωση της ιρανικής ηγεσίας έπεισε ΗΠΑ και Ισραήλ να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική δράση
Ταξιδιωτική οδηγία από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο - Απομακρύνει προσωπικό
Καταπλέουν γερμανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συνοδεύσει πετρελαιοφόρα μέσω της κρίσιμης ναυτιλιακής οδού
Η αμφιλεγόμενη διαδοχή και οι πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις
Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής διέκοψαν ζωντανή μετάδοση του CNN στο Τελ Αβίβ
Τον πυροβόλησε 14 φορές
Διευρύνεται η πολεμική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.