Απαγόρευση της δημόσιας πόσης αλκοόλ στους δρόμους της Ρώμης, με εξαίρεση τη γειτονιά της, επέβαλε η νέα δήμαρχος της πόλης κ. Βικτόρια Ράτζι.
Λεπτομερέστερα, η 37άχρονη δικηγόρος κ. Ράτζι, μέλος του κινήματος των 5 αστέρων του λαïκιστή ηθοποιού – πολιτικού κ. Μπέπε Γκρίλο, απαγόρευσε τη δημόσια χρήση αλκοόλ για όλο το καλοκαίρι (και μέχρι τον Οκτώβρη) σε όλη της Ρώμη, πλην της Οτάβιας, όπoυ συμβαίνει να ζει η ιδια. Για τους παραβάτες προβλέπονται πολύ τσουχτερά πρόστιμα.
Η δήμαρχος λέει: «Δε θέλουμε τα καλοκαιρινά βράδια της Ρώμης να αμαυρωθούν από επεισόδια σχετικά με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ». Κι έτσι, απαγορεύει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε δημόσιους και εξωτερικούς χώρους από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί. Από τις 10 το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα απαγορεύεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από γυάλινα δοχεία σε εξωτερικούς χώρους, ενώ μετά τα μεσάνυχτα η απαγόρευση αφορά και τις κονσέρβες. Ακόμα, απαγορεύεται σε κάθε είδους καταστήματα να πουλάνε αλκοόλ μετά τις 2 το βράδυ. Σε αντίθετη περίπτωση ο πελάτης θα πληρώσει πρόστιμο μέχρι 150 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης 280 ευρώ. H απαγόρευση ισχύει και για τους τουρίστες.
Υπενθυμίζεται ότι, πολύ πρόσφατα, η ίδια δήμαρχος είχε απαγορεύσει στους πάντες να βουτούν στα σιντριβάνια της πόλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.