- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα Υόρκη: Απολυμένος γιατρός ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο νοσοκομείο (εικόνες, video)
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
Ένας γιατρός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μετά την επίθεση ενός άνδρα με τουφέκι εφόδου σε νοσοκομείο στο Μπρονξ χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο.
«Ένας γιατρός είναι νεκρός και υπάρχουν πολλοί άλλοι γιατροί που δίνουν μάχη για τη ζωή τους αυτή τη στιγμή μεταξύ των τραυματιών», τόνισε ο ντε Μπλέιζιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ακόμη ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός. Εκτίμησε ότι το «μεμονωμένο» αυτό περιστατικό μοιάζει να σχετίζεται «με τη δουλειά του».
Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε νωρίτερα ότι ο ένοπλος ήταν πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας που άνοιξε πυρ μέσα στο νοσοκομείο σκοτώθηκε.
«Ο δράστης είναι νεκρός», ανέφερε ο εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει με ποιον τρόπο σκοτώθηκε ο άνδρας, που διέπραξε την επίθεση περί τις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) χθες Παρασκευή.
Αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πιο πριν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες, ενώ η εφημερίδα The New York Times έκανε λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση για τρεις γιατρούς που τραυματίστηκαν. Αξιωματούχοι είπαν όμως στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι τραυματίες είναι έξι, οι πέντε εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Το νοσοκομείο 1.000 κλινών στο βόρειο τμήμα της αμερικανικής μεγαλούπολης περικυκλώθηκε από την αστυνομία μετά το επεισόδιο.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) ανέφερε ότι το επεισόδιο δεν έχει «καμιά σύνδεση» με την τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι την έρευνα χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD).
Ο άνδρας, με ένα λευκό, ιατρικού τύπου πανωφόρι, ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι εφόδου που έμοιαζε με M-16 και φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί κάποια στιγμή, ενώ όταν η αστυνομία εισέβαλε τον βρήκε να έχει αυτοκτονήσει με το όπλο του, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλέστηκε το Ρόιτερς.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκρηξη κοντά στην ίσαλο γραμμή σε δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ ανοιχτά του Ομάν
Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο εν μέσω έντασης με την Τεχεράνη
Οι παρευρισκόμενοι απομακρύνθηκαν αιφνιδιασμένοι
Οργή για την British Airways
Θεωρείται η ανώτατη διάκριση στη γαλλική ξενοδοχειακή βιομηχανία
Oι μώλωπες στο χέρι αποδόθηκαν στις... συνεχείς χειραψίες
Άλλος ένας 60χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ επιχειρούσε να βοηθήσει συμπολίτες του που κινδύνευαν
Ζήτησε μάλιστα αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για «οικονομική ζημιά και ψυχική ταλαιπωρία»
Θύτης ο πρώην σύντροφός της
Προειδοποίηση προς το Κίεβο μετά την επίθεση σε φοιτητική εστία στο Σταρομπίλσκ
Πρόκειται για την έκτη γυναίκα που εκτελείτε στο Ιράν από τον Ιανουάριο
Η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο χωρίς κατηγορίες - Η Μόσχα καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα
Το παιδί κατάφερε να απομακρυνθεί και ενημέρωσε αμέσως τους γονείς του
Σφοδρή κριτική για την κατάσταση της οικονομίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στη χώρα
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πλούσιο παρελθόν στις μεταμφιέσεις
Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media
Η υπόθεση αφορά τις διαδοχικές επιθέσεις εις βάρος δύο μαθητριών στην Βρετανία
Η καταγγελία έγινε όταν ο ιδιοκτήτης έλαβε μήνυμα μέσω της πλατφόρμας
Πάνω από 1.000 τοπικοί καλλιεργητές και κάτοικοι συνεργάστηκαν για αυτό το ρεκόρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.