Κοσμος

Λονδίνο - Ένα θαύμα μέσα από τη στάχτη – Ζωντανά δύο κοριτσάκια που διέμεναν στην κορυφή του πύργου Γκρένφελ

Οι γονείς τους και η αδελφή τους αγνοούνται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359242-744507.jpg

Αν και οι βρετανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι εκτιμούν πως όσοι εγκλωβίστηκαν από τον 20ό όροφο και πάνω δεν έχουν ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί, ένα πραγματικό θαύμα στις στάχτες του στον Πύργου Γκρένφελ έρχεται να δώσει ελπίδες στους κατοίκους της πολυκατοικίας και τις οικογένειές τους.

Ζωντανά εντοπίστηκαν δύο κοριτσάκια, η οκτάχρονη Malek Belkadi και η αδελφή της Tamzin έξι ετών, τα οποία διέμεναν στην κορυφή του πύργου, στον 20ό όροφο. Οι μικρές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση καθότι η μία έπεσε σε κώμα και η δεύτερη υποφέρει από πολύ σοβαρά τραύματα. Ωστόσο, οι γιατροί λένε πως το σημαντικό είναι ότι οι μικρούλες είναι ζωντανές και δίνουν τη μάχη τους.

Τα κοριτσάκια, τα οποία θεωρούνταν νεκρά, βρήκε στο νοσοκομείο ο θείος τους ο οποίος γύριζε σε όλα τα νοσοκομεία που είχαν δεχθεί άτομα από τον πύργο, ώστε να εντοπίσει την οικογένειά του. Δυστυχώς, οι γονείς  των κοριτσιών και η 6 μηνών αδερφή τους αγνοούνται ακόμα. Μάλιστα, η πρώτη ερώτηση των παιδιών όταν συνήλθαν ήταν γνα μάθουν πού είναι οι γονείς τους.

Κάτοικος, ο οποίος παλεύει να επανενώσει οικογένειες, είπε στην Sky News ότι τα κοριτσάκια που ήταν αγνοούμενα εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο, αλλά η αναζήτηση για την υπόλοιπη οικογένεια συνεχίζεται καθώς οι γονείς και η έξι μηνών αδελφούλα τους αγνοούνται.

«Τα μικρά κορίτσια βρέθηκαν κοντά στην κορυφή του κτιρίου, έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι που πραγματικά διασώθηκαν» είπε ο Ousama Itani.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πύργο Γκρένφελ μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 17 θάνατοι, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί, ενώ οι αρχές να ξεκινούν έρευνες για το περιστατικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ