Κοσμος

Επιθέσεις Λονδίνο: Στον Τάμεση βρέθηκε το 8ο θύμα των τρομοκρατών

O 45χρονος Γάλλος τουρίστας πήδηξε στο ποτάμι για να σωθεί, ενώ η σύντροφός του τραυματίσθηκε και νοσηλεύεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357803-741305.jpg

Ανασύρθηκε νεκρός από τον Τάμεση ο 45χρονος Γάλλος τουρίστας , ο οποίος αγνοείτο από το Σάββατο μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη γέφυρα του Λονδίνου και στην περιοχή του Μπόροου.  Το πτώμα που ανασύρθηκε από τον Τάμεση ανήκει στον Τομάς, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Είναι βαρύ το τίμημα που πληρώνει η Γαλλία σε αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Μέχρι στιγμής τρεις είναι οι Γάλλοι πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό του Σαββάτου.  

Ζαβιέ Τομάς

Ο Τομάς περπατούσε στη Γέφυρα του Λονδίνου μαζί με την σύντροφό του Κριστίν Ντελκρός. Παρασύρθηκαν και οι δύο από το φορτηγό των τρομοκρατών, εκείνος έπεσε στο ποτάμι από την γέφυρα ενώ εκείνη τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται.

Την ίδια ώρα, η μπέιμπι σίτερ Σάρα Ζέλενακ, 21 ετών, η οποία αγνοούνταν μετά την επίθεση, είναι η δεύτερη Αυστραλή υπήκοος που έχασε τη ζωή της στην επίθεση, καθώς το άψυχο σώμα της αναγνωρίστηκε έπειτα από εξέταση DNA. Νωρίτερα οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχει και δεύτερος νεκρός Αυστραλός, χωρίς ωστόσο να δώσουν το όνομά του στη δημοσιότητα.

Επιπλέον είναι επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκρός και ο Ισπανός Ιγκνάσιο Ετσεβερία. Ο 39χρονος τραπεζικός υπάλληλος σκοτώθηκε στο Μπόροου προσπαθώντας με το skateboard να υπερασπιστεί μια γυναίκα από τους τρεις τρομοκράτες.

Τα υπόλοιπα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί είναι η Αυστραλή Κρίστυ Μπόντεν, η Καναδή Κρίσι Άρτσιμπαλντ, ο Τζέιμς ΜακΜάλαν από το Χάκνεϊ του Λονδίνου και ο Γάλλος Αλεξάντρ Πιζάρ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ