Κοσμος

Κόρμπιν: «Παραιτήσου, Τερέζα Μέι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357529-740804.jpg

Την παραίτηση της πρωθυπουργού κ. Τερέζας Μέι ζήτησε, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του Σαββατόβραδου στο Λονδίνο και τέσσερις μέρες πριν τις γενικές εκλογές, ο ηγέτης της Εργατικών της Βρετανίας κ. Τζέρεμι Κόρμπιν, με το επιχείρημα ότι, στα έξι χρόνια που ήταν υπουργός Εσωτερικών του κ. Κάμερον (2000 - 2016), η κ. Μέι  είχε μειώσει τον αριθμό των αστυνομικών κατά 20.000. 

Λεπτομερέστερα, ο Κόρμπιν,  όταν ρωτήθηκε αν στηρίζει τις προτροπές προς την πρωθυπουργό να παραιτηθεί, απάντησε:  "Πραγματικά τις στηρίζω. Γιατί  έχουν γίνει εκκλήσεις από πολλούς ιδιαίτερα υπεύθυνους ανθρώπους σχετικά με το θέμα, οι οποίοι ανησυχούν πολύ από το γεγονός ότι ήταν [η κ. Μέι]  στο υπουργείο Εσωτερικών τόσον  καιρό, είχε πρωτοστατήσει στη μείωση του αριθμού των αστυνομικών- και τώρα λέει: 'Έχουμε πρόβλημα' Ναι, έχουμε πρόβλημα, δεν θα έπρεπε να έχουμε περικόψει τον αριθμό των αστυνομικών"

Από τη μεριά της η κ. Μέιλ ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους αν μετανιώνει για την τοτινή πολιτική της. Απάντησε ότι ο προϋπολογισμός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προστατεύτηκε και ότι η αστυνομία είχε πάρει τις εξουσίες που χρειαζόταν.

Υπενθυμίζεται ότι η προχτεσινή επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ / ISIS) είχε αποτέλεσμα 7 μέχρι τώρα νεκρούς και 48 τραυματίες, από τους οποίους 21 βαριά. Νεκροί είναι και οι τρεις δολοφόνοι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ