- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σέρι, ένα κορίτσι 11 ετών που «σύρθηκε» σε γάμο με τον βιαστή της
Η ζωή της Σέρι έγινε πρώτα βιβλίο και ίσως γίνει νόμος για να καταργηθούν οι ανήλικες νύφες στην Φλόριντα των ΗΠΑ
Μια γυναίκα από την Φλόριντα διηγείται ότι ήταν μόλις 11 ετών όταν η οικογένειά της την ανάγκασε να παντρευτεί τον βιαστή της. Η Σέρι Τζόνσον βιάστηκε τέσσερις φορές από μέλη της ενορίας της όταν ήταν παιδί. Έμεινε έγκυος σε ηλικία 10 ετών. Όταν οι αρχές ξεκίνησαν να ερευνούν την υπόθεση η οικογένεια της Σέρι έσπευσε να προστατεύσει τον «πιστό» βιαστή δίνοντας τη συγκατάθεσή της να παντρευτεί την ανήλικη κόρη. «Η μαμά μου με ρώτησε αν θα ήθελα να παντρευτώ», θυμάται η Σέρι Τζόνσον. «Της είχα απαντήσει με ένα ξερό 'δεν ξέρω τι είναι γάμος. Τι κάνει μια σύζυγός;».
Η Φλόριντα είναι μία από τις 27 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου τα παιδιά μπορούν να παντρευτούν σε οποιαδήποτε ηλικία με τη συγκατάθεση των γονέων τους.
Η Σέρι παντρεύτηκε τον βιαστή. Δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο. Καθόταν σπίτι και φρόντιζε τα εννέα παιδιά της και μάλωνε με τον σύζυγο για τα οικονομικά και οικογενειακά βάρη. «Ήταν μια απαίσια ζωή», λέει. Ο γάμος τελικά διαλύθηκε. Αυτή είναι, εξάλλου, η πιο συνηθισμένη κατάληξη αυτών των γάμων.
Η Σέρι Τζόνσον αργότερα έγραψε βιβλίο, στο οποίο αφηγείται όσα έζησε ως ανήλικη νύφη και σύζυγος στην Φλόριντα. Τίτλος του βιβλίου είναι «Forgiving the Unforgivable» (σ.σ. Συγχωρώντας τους Ασυγχώρητους). η ιστορία της ενέπνευσε τη γερουσιαστή της Φλόριντα, Σίνθια Στάφορντ, να προωθήσει την επεξεργασία ενός νομοσχεδίου που θα καταργεί και θα κηρύττει παράνομους τους γάμους ανηλίκων στη Φλόριντα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.