- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο μακελάρης του Μάντσεστερ σε διακοπές στη Λιβύη με φίλους του κάνοντας μπάφο (εικόνες)
Το μυστικό ταξίδι στη Συρία όπου εκπαιδεύτηκε να σκοτώνει
Ο 22χρονος Σαλμάν Αμπεντί είναι ο άνθρωπος που η βρετανική αστυνομία υπέδειξε ως τον μακελάρη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Στάδιο Αρένα του Μάντσεστερ.
Η Daily Mail δημοσιεύει φωτογραφίες από την εφηβική του ηλικία κατά τη διάρκεια των διακοπών στον τόπο καταγωγής των γονιών του, τη Λιβύη, αλλά και στο Νότιο Μάντσεστερ, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε. Σε αυτές τίποτα δεν μαρτυρούσε αυτό που θα γινόταν μια μέρα ο Αμπεντί, ο οποίος διακρίνεται χαλαρός μαζί με φίλους του να ποζάρει ανέμελος. Οι φωτογραφίες φέρονται να έχουν τραβηχτεί πριν από 7 χρόνια, όταν ο Αμπεντί ήταν 14-15 ετών.


Ο Αμπεντί μοιάζει με συνηθισμένο έφηβο της εποχής του και άνθρωποι που τον γνώριζαν τότε τον χαρακτηρίζουν ως «ήσυχο» και «όχι το είδος του παιδιού που θα ξεχώριζε». Τότε, ο Σαλμάν δεν έδινε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία, ενώ φέρεται να κάπνιζε και χασίσι.
Ο Σαλμάν φοίτησε στην Burnage Academy, ένα σχολείο αρρένων όπου η πλειοψηφία των μαθητών είναι ασιατικής καταγωγής. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έπαιζε ποδόσφαιρο, στο οποίο είχε ιδιαίτερη κλίση.
Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου, μεταδίδει πως η ίδια του η οικογένεια είχε ειδοποιήσει την αστυνομία ότι ήταν «επικίνδυνος», ωστόσο, σήμερα, ο πατέρας του Σαλμάν δηλώνει πως ο γιος του είναι αθώος.
Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως ο Σαλμάν εκπαιδεύτηκε να σκοτώνει σε μυστικό ταξίδι στη Συρία.
Γείτονας κα πρώην συμμαθητής του στην Daily Mail για τον 22χρονο πως «κανένας από την οικογένεια δεν ήταν τυπικός Σαλαφίτης ή θρησκόληπτος ή εξτρεμιστής. Έναν χρόνο πριν άλλαξαν όλα, όταν αυτός να βγαίνει με ανθρώπους που δεν τους είχαμε ξαναδεί ποτέ και όχι με τους παλιούς μας φίλους».
Άλλος συμμαθητής του δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μάντσεστερ δήλωσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας: «Ήταν ένα παιδί όπως όλα τα άλλα, δεν ξεχώριζε».
Ωστόσο, άλλοι γείτονες χαρακτηρίζουν την οικογένεια «θρησκόληπτη σε υπερβολικό βαθμό».
Η Burnage Academy εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Σαλμάν Αμπεντί φοιτούσε στο σχολέιο από το 2009 έως το 2011. «Είμαστε ένα σχολείο του Μάντσεστερ. Νιώθουμε τον πόνο που νιώθει το Μάντσεστερ. Αγωνιζόμαστε μαζί με τους κατοίκους της πόλης ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας. Τα βαθιά συλλυπητήριά μας σε όλους όσους έχουν επηρεαστεί από αυτή την τραγωδία».
Σημειώνεται ότι σήμερα, η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε ακόμα δύο συλλήψεις στο Νότιο Μάντσεστερ σε σχέση με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Στάδιο Αρένα, ενώ και στο κεντρικό Μάντσεστερ, μόλις 2 μίλια από το σημείο του μακελειού, έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.