Κοσμος

Ακαριαία επίθεση θαλάσσιου λιονταριού - αρπάζει ένα κορίτσι (video)

Τα μεγάλα θηλαστικά της θάλασσας δεν είναι (για) παιχνίδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355380-736528.jpg

Το Σάββατο στις αποβάθρες του λιμανιού Steveston Fisherman's Wharf στο Ρίτσμοντ του Καναδά, ένα κορίτσι με την οικογένειά του είχαν πάει στην προκυμαία και παρατηρούσαν, μαζί με άλλους, το θαλάσσιο λιοντάρι να ψάχνει τα ψάρια.

Το θαλάσσιο λιοντάρι ήταν νευρικό πήδηξε από το νερό και επέστρεψε. Τότε το κορίτσι κάθεται κοντά στη θάλασσα, με την πλάτη γυρισμένη. Το ζώο πηδάει από το νερό, την αρπάζει με το στόμα του και την έριξε στο νερό.

Ακούστηκαν ουρλιαχτά και ένας άνδρας έπεσε στο νερό για να τραβήξει το κορίτσι.

Ο Andrew Trites, διευθυντής της Μονάδας Έρευνας Θαλάσσιων Θηλαστικών του UBC τόνισε πως για ό,τι έγινε, δεν φταίει το θαλάσσιο λιοντάρι. «Η πρώτη μου αντίδραση είναι πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι και να μην συμπεριφέρονται σε άγρια πλάσματα με τον απαραίτητο σεβασμό. Πρόκειται για ένα αρσενικό θαλάσσιο λιοντάρι της Καλιφόρνια. Είναι τεράστια ζώα. Δεν είναι σε τσίρκο, δεν έχουν εκπαιδευτεί να είναι κοντά σε ανθρώπους».

Ο Michael Fujiwara από το Βανκούβερ κατέγραψε το περιστατικό και δήλωσε: «Καθόμουν στην αποβάθρα και τότε το θαλάσσιο λιοντάρι πετάχτηκε έξω από το νερό, ακριβώς μπροστά μου. Απλά έβγαλα το κινητό μου και άρχισα να γράφω. Το θαλάσσιο λιοντάρι είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών, ανάμεσά τους και το κορίτσι. Εικάζω ότι το κορίτσι και η οικογένειά του άρχισαν να ταΐζουν το θαλάσσιο λιοντάρι και μάλλον εκείνο ένιωσε κάπως άνετα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ