- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας απαρνείται το στέμμα για τα μάτια του θνητού Κέι Κομούρο (video, εικόνες)
Η εγγονή του αυτοκράτορα Ακιχίτο παντρεύεται τον «πρίγκιπα της θάλασσας»
Η πριγκίπισσα Μάκο, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ιαπωνίας, πρόκειται να απαρνηθεί τους τίτλους και το στέμμα γιατί αγάπησε τον θνητό και καθόλου γαλαζοαίματο συμφοιτητή της, Κέι Κομούρο. Η 25χρονη εγγονή του Αυτοκράτορα Ακιχίτο και πρωτότοκη κόρη του πρίγκιπα Ακισίνο θα παντρευτεί σύντομα τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Ο μέλλων γαμπρός είναι κι αυτός ένας πρίγκιπας υπό μία έννοια. Η Κέι Κομούρο σήμερα στέλεχος μεγάλης δικηγορικής εταιρείας είχε παλιότερα πρωταγωνιστήσει σε εκστρατεία προώθησης του τουρισμού ως ο «Πρίγκιπας της Θάλασσας».

Η πριγκίπισσα Μάκο και Κέι γνωρίστηκαν το 2012 σε ένα εστιατόριο, όταν σπούδαζαν και οι δύο στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο.
Η απόφαση της Μάκο βάζει σε μπελάδες την αυτοκρατορική οικογένεια των Χρυσάνθεμων, η οποία ακόμη δεν έχει καταλήξει στο ποιος ή ποια θα είναι ο διάδοχος στο θρόνο. Η πλειονότητα των Ιαπώνων πιστεύει ότι πρέπει να επιτρέπεται στις γυναίκες να παραμένουν μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας αλλά κυρίως να επιτρέπεται σε γυναίκα να ανέλθει στον Θρόνο των Χρυσανθέμων.
Ο γαμπρός φέρεται να έχει συναντήσει τους γονείς της Μάκο, τον πρίγκιπα Ακισίνο και την πριγκίπισσα Κίκο, οι οποίοι δέχτηκαν την ένωση αυτή και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ερωτηθείς για τα σχέδια του γάμου τους ο Κέι Κομούρο είπε: «Δεν είναι η στιγμή κατάλληλη για να μιλήσω. Όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, θα μιλήσω για όλα».
Υπάρχει προηγούμενο

Η πριγκίπισσα Σαγιάκο, θεία της Μάκο, είναι η πρώτη που παντρεύτηκε θνητό το 2005 και έχασε το βασιλικό της καθεστώς. Η θεία της Μάκο παντρεύτηκε έναν εργολάβο. Η τελετή ήταν λιτή και σεμνή. Η Σαγιάκο βρέθηκε από το παλάτι σε ένα διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο. Χρειάστηκε να μάθει να οδηγεί μόνη της, να πηγαίνει μόνη της για ψώνια. Η πριγκίπισσα Σαγιάκο ήταν η μοναχοκόρη του αυτοκράτορα Ακιχίτο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.