Τουρκία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από την εκτροπή λεωφορείου - Μετέφερε κυρίως γυναίκες και παιδιά (εικόνες)
Κοντά στη Μαρμαρίδα
Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα, στη νοτιοδυτική Τουρκία όταν ένα μικρό λεωφορείο που μετέφερε γυναίκες και παιδιά, εξετράπη της πορείας του σε μια στροφή, έπεσε σε γκρεμό και συνετρίβη πάνω σε ένα άλλο όχημα.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Μούγλας, Αμίρ Τζιτσέκ, έκανε λόγο για ένα «τρομακτικό δυστύχημα» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο NTV.
Αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου σε μια στροφή και βγήκε εκτός πορείας, το όχημα κατόπιν έπεσε από ύψος 15 μέτρων και συνετρίβη πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και 3 επιβαίνοντές του, περιέγραψε από την πλευρά του ο αναπληρωτής κυβερνήτης Καμίλ Κιοτέν.
«Λαμβάνοντας υπόψη και τους τρεις επιβαίνοντες του οχήματος, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 23 και ο αριθμός των τραυματιών σε 11» σημείωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια ορεινή περιοχή κοντά στη Μαρμαρίδα, σε σημείο που ο δρόμος είναι γεμάτος από επικίνδυνες στροφές.
Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από μέλη των ομάδων διάσωσης να έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το κίτρινο λεωφορείο. Πολλές σοροί βρίσκονται κοντά στο βαρύ όχημα, τις οποίες έχουν καλύψει με σεντόνια.
Bus crash kills 17 in southwest Turkey tourist town https://t.co/VWEWv4S4WN via @Reuters pic.twitter.com/4TXw8u2gqb
— Ece Toksabay (@ecetoksabay) May 13, 2017
There is evidence of victims in road accident with bus in Turkey https://t.co/lKMEfbBedh pic.twitter.com/f3WnYSWmTZ #news #Russia
— Rus to En Fr Es News (@Rus_Eng_News) May 13, 2017
In Turkey 17 people were killed in the crash of a tourist bus https://t.co/OTfO5N9qpX pic.twitter.com/J1LJWSJD2H #news #Russia
— Rus to En Fr Es News (@Rus_Eng_News) May 13, 2017
Οι τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της επαρχίας της Μούγλας, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται σε επίσκεψη στην Κίνα εξέφρασε σε ένα δελτίο Τύπου την «βαθιά του οδύνη» και ζήτησε από τις τοπικές αρχές να λάβουν τα μέτρα που χρειάζεται προκειμένου να μην ξανασημειωθούν «τέτοιες τραγωδίες».
«Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα φρένα του λεωφορείου ενδεχομένως δεν λειτουργούσαν» επεσήμανε ο κυβερνήτης Τζιτσέκ στο NTV.
Η εφημερίδα Hürriyet, επικαλούμενη τον δήμαρχο της Μαρμαρίδας, Αλί Ατζάρ, μίλησε για «λάθος του οδηγού», χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
«Κανένας ξένος τουρίστας δεν σκοτώθηκε, όλα τα θύματα είναι συμπολίτες μας» διευκρίνισε ο κυβερνήτης της Μούγλας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, στο λεωφορείο επέβαιναν κυρίως γυναίκες και παιδιά που είχαν ξεκινήσει από τη Σμύρνη για μια ημερήσια εκδρομή με αφορμή την αυριανή Γιορτή της Μητέρας.
Ο οδηγός του λεωφορείου, όπως και το ζευγάρι που οργάνωσε την εκδρομή, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, μετέδωσε το Ανατολή.
Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κάγια Κάλλας προαναγγέλλει πρόσθετα μέτρα – Διπλωματικές πιέσεις και πολιτικές διαφωνίες
Οι πρώτες δηλώσεις του ΠτΔ της Κύπρου μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Νέα Μαχσά Αμινί βάζει φωτιά στη γυναικεία επανάσταση της χώρας
Διακοπή ρεύματος και δύο ελαττωματικά μαχαίρια στην εκδήλωση των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη
«Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο πρόεδρος» λέει ο κ. Χαραλάμπους
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
H ανάλυση του Bloomberg
Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.