Κοσμος

Υποψήφιος του κόμματος Μακρόν ο Βαλς - δήλωσε ότι «το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό»

«Βρίσκεται πίσω μας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353335-732683.jpg

Την απόφασή του να κατέβει στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα ως υποψήφιος του κόμματος του νεοεκλεγέντος προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ο Σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα ως έχει είναι «νεκρό».

Θα είμαι υποψήφιος της «προεδρικής πλειοψηφίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλς στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό, βρίσκεται πίσω μας», προσέθεσε, διευκρινίζοντας όμως πως η ιστορία και οι αξίες της παράταξης θα πρέπει να διατηρηθούν.

Σημειώνεται πάντως πως εκπρόσωπος του κόμματος Μακρόν, του En Marche!, έσπευσε να διευκρινίσει πως η συνεργασία με τον κ. Βαλς δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Οι εκλογές θα κρίνουν το κατά πόσον ο κ. Μακρόν θα έχει την κοινοβουλευτική δύναμη ώστε να υλοποιήσει το νομοθετικό του πρόγραμμα, ή εάν θα χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποια άλλη πολιτική παράταξη.

Ο πρώτος γύρος θα λάβει χώρα στις 11 Ιουνίου και ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα. Οι έως τώρα δημοσκοπήσεις θέλουν το En Marche! να έρχεται οριακά πρώτο στον α’ γύρο. Οι Σοσιαλιστές εκτιμάται πως θα καταποντιστούν, όπως και στις προεδρικές κάλπες, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ