Κοσμος

Τουρκία: Σχεδιάζει να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Ιράν

Τι αναφέρεται σε δημοσίευμα της αγγλόφωνης ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Χουριέτ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αγγλόφωνης ηλεκτρονικής  έκδοσης της Χουριέτ, Hurriyet Daily News -που επικαλείται υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο της τουρκικής κυβέρνησης- η Τουρκία προτίθεται να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Ιράν με στόχο να εμποδίσει τη διείσδυση στο τουρκικό έδαφος ανταρτών του ΡΚΚ.

Όπως χαρακτηριστικά φέρεται να δηλώνει αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης στην εφημερίδα: «Το PKK έχει πλήθος στρατοπέδων στο έδαφος του Ιράν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στα οποία βρίσκονται 800-1.000 κούρδοι αντάρτες, οι οποίοι περνούν τα σύνορα, πραγματοποιούν επιθέσεις μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και επιστρέφουν πίσω».

Ακόμα, ο ίδιος διευκρινίζει πως η Τουρκία προγραμματίζει να χτίσει τείχος μήκους 70 χιλιομέτρων στα σύνορα της επαρχίας Άγκρι και της επαρχίας Ιγκντίρ με το Ιράν, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα των συνόρων θα τοποθετήσει πύργους, μεταλλικούς φράχτες και προβολείς. 

Τον Απρίλιο, η Τουρκία ολοκλήρωσε σε μήκος 556 χιλιομέτρων την ανέγερση τείχους από μπετόν στα σύνορα με τη Συρία, ενώ προγραμματίζει να ολοκληρώσει το πρώτο εξάμηνο του 2017 και την ανέγερση του τείχους κατά μήκος του συνόλου των συνόρων (μήκους 825 χιλιομέτρων).

Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News, skai.gr