- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ποτέ»: Το πρωτοσέλιδο της L' Humanite για Λεπέν και τα ΜΜΕ για τις εκλογές
Πρωτοσέλιδα για τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών
Το πρωτοσέλιδο της Humanite δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της εφημερίδας για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών που έφερε τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν και την ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν αντιμέτωπους
Έχει σε πρώτο πλάνο την ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, με σκυμμένο το κεφάλι, να περνά μπροστά από μια αφίσα της. Και για τίτλο, μόνο μια λέξη: Jamais (Ποτέ).
Είναι ένας τρόπος να δείξει πως, έστω και έμμεσα, η εφημερίδα θα στηρίξει την υποψηφιότητα Μακρόν μόνο και μόνο για να μην γίνει η Μαρίν Λε Πεν η πρώτη ακροδεξιά πρόεδρος της χώρας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
A la une de l'Humanité demain Lundi 24 avril : #SecondTour Marine le Pen, jamais. https://t.co/q0L8s08vGS #PremierTour #Presidentielle2017 pic.twitter.com/kxGqYdlmKF
— l'Humanité.fr (@humanite_fr) 23 Απριλίου 2017
A la une de @libe ce lundi : Macron, à une marche https://t.co/iui0D8azMi pic.twitter.com/CayXrJvOlr
— Libération (@libe) 23 Απριλίου 2017
#Presidentielle2017 Les unes des quotidiens français ce lundi #AFP pic.twitter.com/qsrw7KUuk5
— Agence France-Presse (@afpfr) 23 Απριλίου 2017
Ο Guardian θεωρεί ότι ο Εμανουέλ Μακρόν αποτελεί την «καλύτερη ελπίδα μίας μεγάλης χώρας με σοβαρά προβλήματα», αλλά θεωρεί ότι «η απειλή που θέτει η άκρα δεξιά δεν έχει σβήσει».

Οι Financial Times βλέπουν ήδη την «στέψη» του Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Ωστόσο προειδοποιούν ότι ο 39χρονος θα είναι αναγκασμένος να διαπραγματευτεί σκληρά για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει σε άρθρο με τίτλο «Η Γαλλία κατακερματισμένη» ότι «περισσότερο από το 40% των Γάλλων ψήφισαν υποψήφιους της άκρας δεξιάς ή της άκρας αριστεράς. Η νίκη του Μακρόν είναι τόσο περιορισμένη που στις δύο προηγούμενες προεδρικές εκλογές (2007, 2012) δεν θα είχε φθάσει στον δεύτερο γύρο».
Για το περιοδικό Der Spiegel, η επιτυχία του κεντρώου υποψήφιου είναι «ηχηρό χαστούκι στον πολιτικό μηχανισμό. Η εκλογή του στον δεύτερο γύρο έβγαλε από τη μέση, τουλάχιστον προσωρινά, παλαιούς πολιτικούς θεσμούς, τους συντηρητικούς Γκωλιστές Les Républicains, όπως και τους κυβερνώντες σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ».
Σε κύριο άρθρο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική της έκδοση, η βελγική Le Soir θεωρεί ότι οι Γάλλοι «έκαναν την επανάστασή τους, απορρίπτοντας, α λα Τραμπ, τα παραδοσιακά κόμματα και πολιτικούς, της δεξιάς όπως και της αριστεράς, για να θέσουν αντιμέτωπες δύο προσωπικότητες εκτός συστήματος».
Η εφημερίδα Le Temps της Ελβετίας, επαναφέροντας τον όρο «νέο σύνορο», που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι, ελπίζει σε μία νίκη του Εμανουέλ Μακρόν: «Αυτός ο νέος πρόεδρος, ούτε καν 40 ετών, μπορεί να δώσει ένα νέο σύνορο στην Γαλλία και να βελτιώσει την τύχη των Γάλλων». Όμως η εφημερίδα θεωρεί ότι «με το Εθνικό Μέτωπο, οι απόγονοι της Γαλλίας των συνεργατών και της γαλλικής Αλγερίας βρίσκονται στις πύλες της εξουσίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.