Κοσμος

Αγκαλιά με τα νεκρά δίδυμα: Σπαραχτικός ο πατέρας που έχασε τα πάντα στη χημική επίθεση του Άσαντ (εικόνες, video)

«Άφησα τις καρδούλες μου μια χαρά και γύρισα και τις βρήκα νεκρές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348720-723852.jpg

Τουλάχιστον 86 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν και πέθαναν από ασφυξία το πρωί της Τρίτης από τη χημική επίθεση των συριακών και ρωσικών δυνάμεων στο Χαν Σεϊχσούν της Συρίας. Ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης με το τοξικό αέριο σαρίν ήταν 26 παιδιά.

Ανάμεσα στα νεκρά παιδιά και τα δίδυμα μωρά, ηλικίας 10 μηνών, του Αμπντουλχαμίντ αλ Γιούσεφ, ο οποίος σπαράζει στο κλάμα μεταφέροντας την Άγια και Αχμέντ στην τελευταία τους κατοικία.

χημική επίθεση στη Συρία

Ο 29χρονος Σύρος ήταν στη δουλειά του όταν έγινε η αεροπορική επίθεση κοντά στο σπίτι του λίγο μετά τις 6:30 π.μ. Όταν του τηλεφώνησε η σύζυγός του για να του πει τι είχε συμβεί, ο Αμπντουλχαμίντ έτρεξε στο σπίτι του. «Έδειχναν να είναι καλά και προληπτικά τα μετέφερα στο υπόγειο ενός γειτονικού κτιρίου σε περίπτωση που επέστρεφαν τα μαχητικά». Τα βομβαρδιστικά χτύπησαν το σπίτι της οικογένειας του 29χρονου. Έτρεξε να βοηθήσει και αντίκρισε τα δύο του αδέλφια νεκρά, την ανιψιά του νεκρή, τον ανιψιό του επίσης. Οι γείτονες νεκροί. Παντού θάνατος. «Λιποθύμησα. Με πήγαν στο νοσοκομείο»

Την ίδια ώρα τα δίδυμα άρχισαν να εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα. «Τα δίδυμα ξαφνικά άρχισαν να τρέμουν, δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν», λέει ο ξάδελφος του χαροκαμένου πατέρα.  «Όλοι τους πέθαναν εκεί στο υπόγειο. Δεν πρόλαβαν να πάνε στο νοσοκομείο», διευκρίνισε.

χημική επίθεση στη Συρία

Ο Αμπντουλχαμίντ γύρισε από το νοσοκομείο και αναζητούσε τα παιδιά του, τη γυναίκα του. «Άφησα τις δύο καρδούλες μου μια χαρά και τους βρήκα όλους νεκρούς. Πέθαναν από ασφυξία. Πέθανε όλη η γειτονιά από ασφυξία». 

χημική επίθεση στη Συρία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ