Ιταλία: Μαστίγωναν την κόρη τους επειδή αν και μουσουλμάνα ντυνόταν μοντέρνα
Τον εφιάλτη έζησε μια 16χρονη έφηβη στα χέρια των γονιών της
Τον εφιάλτη έζησε μια 16χρονη έφηβη στα χέρια των γονιών της καθώς, αν και μουσουλμάνα, ντυνόταν μοντέρνα.
Το κορίτσι με καταγωγή από το Μαρόκο, ζει στην Ιταλία όπου έχουν μεταναστεύσει οι γονείς της και μετά την αποκάλυψη της κακοποίησής της μεταφέρθηκε σε κοινότητα για την προστασία ανηλίκων.
Η εισαγγελία του Μιλάνου ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της οικογένειας της έφηβης που, όπως έγινε γνωστό, έφτασαν στο σημείο ακόμη και να τη μαστιγώσουν επειδή «ντυνόταν και φερόταν με τρόπο που επηρεάζεται άμεσα από τη δυτική μόδα».
Εκείνοι υποστήριξαν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι υιοθέτησαν μια αυστηρή συμπεριφορά διότι η κοπέλα δεν ήθελε, πια, να πάει σχολείο, επέστρεφε αργά στο σπίτι και ντυνόταν με «υπερβολικό» τρόπο.
Η υπόθεση αυτή δημοσιοποιήθηκε δυο μόλις ημέρες μετά από μια παρόμοια υπόθεση, στην Μπολόνια, όπου μια μαθήτρια με καταγωγή από το Μπανγκλαντές εξομολογήθηκε στη δασκάλα της ότι η μητέρα της τής ξύρισε το κεφάλι για να την τιμωρήσει επειδή αρνήθηκε να φορέσει τη μουσουλμανική μαντίλα.
Και στην περίπτωση αυτή, η έφηβη απομακρύνθηκε με απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων από την οικογένειά της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμβουλές για την προστασία των καταναλωτών από τις αναδυόμενες απειλές
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
Οδικός χάρτης για ελάχιστες τιμές στα κινεζικά EV, μετά τους δασμούς της ΕΕ
Οι έλεγχοι πυρασφάλειας είχαν γίνει δύο ή τρεις φορές σε δέκα χρόνια λειτουργίας του μπαρ
Συνεχίζεται η έρευνα για το καλώδιο Φινλανδίας–Εσθονίας στον Κόλπο της Βαλτικής
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Ο κρίσιμος ρόλος των γυναικών στον αγώνα για την ανατροπή των Αγιατολάχ
Η Κάγια Κάλλας προαναγγέλλει πρόσθετα μέτρα – Διπλωματικές πιέσεις και πολιτικές διαφωνίες
Οι πρώτες δηλώσεις του ΠτΔ της Κύπρου μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του
Νέα Μαχσά Αμινί βάζει φωτιά στη γυναικεία επανάσταση της χώρας
Διακοπή ρεύματος και δύο ελαττωματικά μαχαίρια στην εκδήλωση των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη
«Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο πρόεδρος» λέει ο κ. Χαραλάμπους
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
H ανάλυση του Bloomberg
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.