Κοσμος

Γέννημα θρέμμα του Λονδίνου ο «μακελάρης» του Γουέστμινστερ (video, εικόνες)

Ο Αμπού Ιζαντίν κήρυττε το μίσος, το θάνατο των απίστων και ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346137-718941.jpg

Ο Independent και η ιταλική La Stampa γράφουν ότι αναγνωρίστηκε ο δράστης των επιθέσεων στο Λονδίνο έξω από το Κοινοβούλιο των Κοινοτήτων και τη γέφυρα του Γουέστμινστερ που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον τριών ανθρώπων, ενώ ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αμπού Ιζαντίν

Πρόκειται για Αμπού Ιζαντίν, ο οποίος γεννήθηκε ως Τρέβορ Μπρουκς, στην περιοχή του Χάκνεϊ στο ανατολικό Λονδίνο. Ο Μπρουκς ασπάστηκε το ισλάμ και μετονομάστηκε σε Ομάρ το 1993, όταν συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας του. Δεν κράτησε για πολύ το Ομάρ και το άλλαξε σε Αμπού Ιζαντίν.

Ουδέποτε έκρυψε τις απόψεις του για το ακραίο ισλάμ. Σύμφωνα με τον Independent «μαθήτευσε» κοντά στους διάσημους κήρυκες του ακραίου ισλάμ στο Λονδίνο, τον ιμάμη Αμπού Χαμζά αλ Μισρί του τεμένους του Φίνσμπουρι Παρκ και τον Ομάρ Μπακρί Μοχάμαντ.

Είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Λονδίνου το 2005 «αξιέπαινες», ενώ δήλωνε ανοιχτά στο YouTube πως θα ήθελε πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας. Δεν έχανε ευκαιρία να κηρύσσει το μίσος, να λέει πόσο σημαντικό είναι ο θάνατος των αστυνομικών και ότι όλοι οι εκπρόσωπο του κοινοβουλίου είναι άπιστοι.

Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης, της χρηματοδότησης και της εξύμνησης τρομοκρατίας. Ήταν ενεργό μέλος οργανώσεων που έχουν πια κηρυχθεί παράνομες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ