Κοσμος

Η μικρή Μέρσι γεννήθηκε την πρώτη μέρα της Άνοιξης σε πλοίο στη Μεσόγειο (εικόνες)

Οκτώ ώρες διήρκησε ο τοκετός πάνω στο Aquarius που περισυλλέγει και σώζει μετανάστες και πρόσφυγες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345915-718604.jpg

Την πρώτη ημέρα της Άνοιξης ήρθε στον κόσμο η Μέρσι. Ένα υγιέστατο μωράκι, το οποίο γεννήθηκε στο πλοίο Aquarius που περισυλλέγει και σώζει ζωές μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο. Ο τοκετός διήρκησε οκτώ ώρες και το βρέφος διακομίστηκε σε νοσοκομείο αμέσως μόλις το πλοίο έπιασε λιμάνι στη Σικελία. Το πλήρωμα του  Aquarius, μέλη των μη κυβερνητικών οργανώσεων «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και «SOS Μεσόγειος» ήταν κατενθουσιασμένοι με την έκβαση της γέννας και έγιναν οι άτυποι νονοί της μικρής, αφού αυτοί σκέφτηκαν το όνομα Μέρσι (σ.σ. Ευσπλαχνία).

Η μικρή Μέρσι γεννήθηκε την πρώτη μέρα της Άνοιξης

«Δεν ήταν μια εύκολη γέννα», δήλωσε η μαία Ελίζαμπεθ Ραμλόου. «Μου είναι αδιανόητο το πώς πήρε η μητέρα την απόφαση να επιβιβαστεί ετοιμόγεννη στη λέμβο στη Λιβύη. Πρέπει να ήταν σίγουρη πως δεν είχε άλλη επιλογή στη ζωή», πρόσθεσε.

Η μικρή Μέρσι σώθηκε μαζί με 948 άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επέβαιναν σε μια μικρή λέμβο με την ελπίδα να διασχίσουν τη Μεσόγειο από τη Λιβύη προς την Ιταλία. Μόλις το Σαββατοκύριακο περισσότεροι από  3.000 άνθρωποι διασώθηκαν από το Aquarius.

Η μικρή Μέρσι γεννήθηκε την πρώτη μέρα της Άνοιξης

Οι μη κυβερνητικές διοργανώσεις προειδοποιούν ότι με την έλευση της άνοιξης αναμένεται αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την Ιταλία. Τονίζουν ότι οι Λίβυοι διακινητές χρησιμοποιούν ακατάλληλες λέμβους αδιαφορώντας για το αν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν πληρώσει αδρά για να διασχίσουν τη Μεσόγειο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ