Κοσμος

Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των νέων το διαδίκτυο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34376-75652.jpg

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η MKO Ν.Ε.Ο.Ι. δημοσίευσε την πρόσφατη πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε  με στόχο να αναδείξει τις συμπεριφορές και τη στάση των νέων σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου. Το αποτέλεσμα της έρυενας δείχνει πως το διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των νέων αλλά παράλληλα ενέχει και αρκετούς κινδύνους.

Το 85% των χρηστών δηλώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πραγματικό του όνομα, το 75% δημοσιεύει το προσωπικό του e-mail και το 66% την πραγματική του ηλικία, ενώ η ανάρτηση προσωπικών φωτογραφιών είναι συχνή ενέργεια για το 63%, στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι νέοι στις νέες τεχνολογίες, ωστόσο οι εμπειρίες τους δεν είναι πάντα ευχάριστες καθώς από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι 1 στους 3 νέους έχει βιώσει παρενόχληση μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες συμμετέχει.

Επιπλέον από την έρευνα προκύπτει πως το 53% παραμένει συνδεδεμένο πάνω από 2 με 3 ώρες την ημέρα στο Internet και το 74% των νέων επισκέπτεται το προφίλ του στο Facebook κάθε μέρα. Τα στοιχεία της έρευνας εντάχθηκαν στην εκστρατεία της Wind «Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ