- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέρκελ: Να μην αφήσουμε την Τουρκία να απομακρυνθεί άλλο
Χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαράδεκτες τις κατηγορίες της Άγκυρας περί ναζιστικών πρακτικών από την πλευρά του Βερολίνου
«Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτή τη στιγμή, δεν είναι προς το γεωπολιτικό μας συμφέρον, σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, να αφήσουμε την Τουρκία, εταίρο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, να απομακρυνθεί κι άλλο», δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας είναι τεταμένες.
«Από τη μία πλευρά υπάρχουν πολλά κοινά ευρωπαϊκά και τουρκικά συμφέρονται και από την άλλη βαθιές διαφορές μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας. Και το αισθανόμαστε αυτό τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε η καγκελάριος.
«Κατά τη δική μας γνώμη, αξίζει κάθε προσπάθεια για να υπερασπιστούμε τις γερμανοτουρκικές σχέσεις, όμως βάσει των αξιών και των προσδοκιών μας και με διαύγεια», εξήγησε η Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε το Βερολίνο για «ναζιστικές πρακτικές», μετά την ακύρωση από τις γερμανικές αρχές εκδηλώσεων στη Γερμανία υπέρ του "ναι", στο τουρκικό δημοψήφισμα.
Η Μέρκελ τόνισε ότι είναι λυπηρό να ακούει την Τουρκία να μιλά για τους ναζί και πρόσθεσε ότι οι συγκρίσεις αυτές δεν μπορούν να σχολιαστούν σοβαρά, ενώ υποβαθμίζουν όσα συνέβησαν από τη ναζιστική Γερμανία.
Επίσης υπογράμμισε ότι αυτού του είδους τα σχόλια από την Τουρκία πρέπει να σταματήσουν.
Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε την απελευθέρωση του Ντενίζ Γιουτζέλ, του Γερμανοτούρκου ανταποκριτή της Die Welt που κρατείται στην Τουρκία.
Αναφερόμενη στους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία, η Μέρκελ δήλωσε ότι αποτελούν μέρος της γερμανικής κοινωνίας, αλλά προειδοποίησε ότι το Βερολίνο θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσει ότι δεν θα εξαχθούν στη Γερμανία οι ενδοτουρκικές διαμάχες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Η Ιταλία απέκτησε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζο για να αποτρέψει την αγορά του από ιδιώτες συλλέκτες
Απ’ ό,τι φαίνεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πετυχαίνει πάντα τους στόχους του
Ενδείξεις για σχέδιο παρεμπόδισης ναυσιπλοΐας εντοπίζουν οι ΗΠΑ-Μικρά σκάφη μεταφέρουν νάρκες
Στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνονται εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.