- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αβραμόπουλος απειλεί τα κράτη -μέλη με κυρώσεις για το μεταναστευτικό
Η Ευρώπη έχει ολοκληρώσει το ελάχιστο των υποσχέσεων της σχετικά με το μεταναστευτικό
Με αργούς ρυθμούς προχωράει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.
Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν δεχθεί λιγότερο από το 10% των 160.000 προσφύγων που υποσχέθηκαν να μεταφέρουν από τα κέντρα φιλοξενίας της Ελλάδας και της Ιταλίας. Μόνο 13.546 μετεγκαταστάσεις προσφύγων έχουν ολοκληρωθεί, 3.936 από την Ιταλία και 9.610 από την Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο το στόχο που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2015.
Μόνο η Μάλτα και η Φινλανδία έχουν εκπληρώσει τις σχετικές τις υποχρεώσεις τους με βάση το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.
Έτσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί τις χώρες ότι «δεν θα δεχτεί άλλες δικαιολογίες». Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τα κράτη μέλη. Είναι δυνατόν... να μεταφερθούν όλοι αυτοί (οι πρόσφυγες) από την Ιταλία και την Ελλάδα έως τον Σεπτέμβριο. Εξαρτάται αποκλειστικά από την θέληση των πολιτικών οργάνων και την επιμονή των κρατών μελών για να συμβεί». Τόνισε επίσης ότι η διαδικασία αναφορικά με τις παραβάσεις των κρατών μελών, όπως υπέρογκα ημερήσια πρόστιμα, μπορεί σύντομα να γίνει μια από τις επιλογές της Επιτροπής.
Η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Πολωνία ακόμη αρνούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Σλοβακία συμμετέχουν με το να δέχονται ένα πολύ περιορισμένο αριθμό προσφύγων, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιλέξει να μην συμμετάσχει καθόλου στο πρόγραμμα.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ακόμη ότι: «Η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει την δύναμή της κάτω από αυτές τις συνθήκες. Μέχρι τώρα οι διαδικασίες κατά παράβαση δεν υπήρχαν ως επιλογή. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τα κράτη μέλη να κάνουν το καθήκον τους. Αν όμως δεν υπάρξει πρόοδος στο μέλλον, η διαδικασία σχετικά με τις παραβάσεις των κρατών- μελών μπορεί να υπάρξει ως επιλογή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Δευτέρα έχουν συλληφθεί περίπου 5.000 άνθρωποι
Χιλιάδες βίντεο με γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους
Από 100 ευρώ και πάνω η βόλτα
Σε τροχιά εξέγερσης τα σχολεία - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Bρίσκεται πλέον στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης με φόντο την κληρονομιά
Οι Φιλελεύθεροι ζητούν στοιχεία για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ιδιοκτήτες της ομάδας
Συναγερμός μετά τον εντοπισμό ύποπτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη Λευκορωσία
Νοσηλεύεται στο Τενεσί - Παγώνουν οι εκτελέσεις και ξεκινά έρευνα
Πολιτικοί τριγμοί για την κυβέρνηση Σάντσεθ - Στους δρόμους οι ενοικιαστές
Απολύθηκε ένας από τους 7 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό
Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα
Τι σημαίνει για τις τιμές
Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου
Ενόψει των εκλογών της 27ης Οκτωβρίου
Η Ένωση Ενοικιαστών δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις μαζικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου
Η Σιμπέλ Σαβέλα επρόκειτο το βράδυ της Τρίτης να παραδώσει τη μικρή Βίβιαν στον πρώην σύζυγό της
Αξιωματούχος χαρακτήρισε τα τηλεοπτικά δίκτυα «επιδεικτικά και ανέντιμα»
Δακρυγόνα στο Στρασβούργο, πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών στη Μασσαλία και πυρπολημένοι κάδοι στη Ρεν
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στους κινδύνους που εγκυμονεί η νέα τεχνολογία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.