- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time
Κάθε πρόεδρος μετά τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ - εκτός από τον Τζέραλντ Φορντ - έχει κερδίσει τον τίτλο τουλάχιστον μία φορά
Ντόναλντ Τραμπ: Πρόσωπο της χρονιάς 2024 για το περιοδικό Time - Κάθε πρόεδρος μετά τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ - εκτός από τον Τζέραλντ Φορντ - έχει κερδίσει τον τίτλο τουλάχιστον μία φορά
Τον Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε το περιοδικό Time ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2024.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος, ο οποίος είχε κερδίσει τον τίτλο στο παρελθόν το 2016, επικράτησε μιας λίστας που περιελάμβανε την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, την Αικατερίνη, πριγκίπισσα της Ουαλίας, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, την πρόεδρο του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ, τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ και τον Τζο Ρόγκαν.
Ο τίτλος - που ιστορικά απονέμεται σε προσωπικότητες που έχουν διαμορφώσει δραματικά τα παγκόσμια γεγονότα, από παγκόσμιους ηγέτες έως πολιτιστικούς επαναστάτες - χρησιμεύει ως βαρομετρική ανάγνωση της σύγχρονης σημασίας. Κάθε πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ - εκτός από τον Τζέραλντ Φορντ - έχει φορέσει το στέμμα τουλάχιστον μία φορά, καθιστώντας την ετήσια επιλογή του Time ένα είδος προεδρικής ιεροτελεστίας.
Donald Trump is TIME's Person of the Year https://t.co/IjP5W2otV5 pic.twitter.com/CVHX9o0DB3
— TIME (@TIME) December 12, 2024
Ο τίτλος, ο οποίος έχει πλέον κερδίσει δύο φορές, υπογραμμίζει επίσης την επίμονη έλξη που ασκεί ο Τραμπ στην παγκόσμια αφήγηση, παρά -ή ίσως εξαιτίας- της ταραχώδους πολιτικής του πορείας, η οποία κορυφώθηκε με την αποφασιστική νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο Τραμπ δήλωσε στο Time σε συνέντευξή του παράλληλα με τον διορισμό του ότι μία από τις πρώτες επίσημες ενέργειές του ως πρόεδρος θα ήταν να απονείμει χάρη στους περισσότερους από τους ταραχοποιούς που κατηγορήθηκαν ή καταδικάστηκαν για την εισβολή στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την πιστοποίηση της νίκης του Μπάιντεν.
«Θα ξεκινήσει από την πρώτη ώρα», λέει. «Ίσως τα πρώτα εννέα λεπτά».
Ο εκλεγμένος πρόεδρος μίλησε επίσης στο περιοδικό για τις σκέψεις του σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Photographer Platon shares the story behind Donald Trump's 2024 Person of the Year cover https://t.co/6sZh2iC477
— TIME (@TIME) December 12, 2024
«Η Μέση Ανατολή είναι ένα πιο εύκολο πρόβλημα να αντιμετωπιστεί από αυτό που συμβαίνει με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Ο αριθμός των νεκρών νεαρών στρατιωτών που κείτονται στα χωράφια παντού είναι συγκλονιστικός. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει», είπε, προτού βάλει στο στόχαστρο το Κίεβο για την εκτόξευση αμερικανικών πυραύλων στο ρωσικό έδαφος τον περασμένο μήνα: «Διαφωνώ πολύ έντονα με την αποστολή πυραύλων εκατοντάδες μίλια μέσα στη Ρωσία. Γιατί το κάνουμε αυτό; Απλώς κλιμακώνουμε αυτόν τον πόλεμο και τον κάνουμε χειρότερο».
Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία ως μοχλό πίεσης έναντι της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος.
«Θέλω να καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε, “και ο μόνος τρόπος για να καταλήξουμε σε συμφωνία είναι να μην εγκαταλείψουμε”.
Σχετικά με τον πληθωρισμό, ο Τραμπ δήλωσε στο Time ότι θα εργαστεί ειδικά για τη μείωση της τιμής των τροφίμων.
«Είναι δύσκολο να μειώσεις τα πράγματα από τη στιγμή που έχουν ανέβει», είπε. «Ξέρετε, είναι πολύ δύσκολο».
Με πληροφορίες από Guardian
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.