Κοσμος

Hidden Figures: Πέντε γυναίκες – επιστήμονες της NASA γίνονται Lego (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342425-711865.jpg

Πέντε γυναίκες - επιστήμονες που έγραψαν ιστορία στη διαστημική εξερεύνηση πρόκειται να περάσουν στα παιδικά παιχνίδια Lego, αφού θα κυκλοφορήσουν σε μία ειδική σειρά φιγούρων της διάσημης εταιρείας.

Κάθε χρόνο η Lego διοργανώνει ένα διαγωνισμό όπου οι φανς των παιχνιδιών προτείνουν νέες συλλογές. Φέτος ήταν η σειρά με τις αφανείς γυναίκες της NASA, επιστήμονες, μηχανικοί κι αστροναύτες, που πήραν 10.000 ψήφους από το κοινό και θα βρεθούν σύντομα στα ράφια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα της σειρά μέσω Twitter

Everything is AWESOME! @LegoNASAWomen has been approved by #LEGO and will soon be available in stores!!! https://t.co/jCqq6ce9FM pic.twitter.com/Yj2ZOOiS1h

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ταινία «Hidden Figures», που πραγματεύεται την αληθινή ιστορία 3 Αφροαμερικανίδων μαθηματικών που εργάστηκαν για τη NASA σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή για να είσαι γυναίκα και κυρίως μαύρη γυναίκα.

Οι Κάθριν Τζόνσον, Ντόροθι Βουν και Μαίρη Τζάκσον υπήρξαν οι εγκέφαλοι πίσω από μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην ιστορία: την εκτόξευση του αστροναύτη Τζον Γκλεν σε τροχιά, ένα σπουδαίο επίτευγμα που ανέτρεψε τη διαστημική εξερεύνηση.

Παράλληλα έδωσαν και μία δύσκολη μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών και τα πολιτικά δικαιώματα στη Βιρτζίνια, όπου ίσχυε ο φυλετικός διαχωρισμός, αλλά και μία μάχη για να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον όπου οι λευκοί άνδρες συνάδελφοί τους τις αντιμετώπιζαν ως κατώτερες.

Ενδεικτικό είναι ότι πολλοί τότε τις χαρακτήριζαν «έγχρωμους ηλεκτρονικούς υπολογιστές» ή «κομπιούτερ με φούστες», εκείνες όμως δεν το έβαλαν κάτω εμπνέοντας τις επόμενες γενιές να κάνουν μεγάλα όνειρα.

Μία από τις 5 νέες φιγούρες της Lego είναι αφιερωμένη στην Κάθριν Τζόνσον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ