Κοσμος

Η NASA δίνει δωρεάν 13 υπέροχες αφίσες διαστημικού τουρισμού

Καλωσήρθατε στο Εξωπλανητικό Γραφείο Ταξιδίων

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320492-629755.jpg

Πόσο βολικό και ανεξάντλητο μέσον η φαντασία. Παίρνεις το πρώτο διερχόμενο –ας πούμε- διαστημόπλοιο και ταξιδεύεις στο μέλλον. Ή σε όποιο άλλο σημείο του χωροχρόνου επιθυμείς.

Το Jet Propulsion Laboratory της ΝASA, ένα κρατικά επιχορηγούμενο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Pasadena της Καλιφόρνια, ετοίμασε μία σειρά από φανταστικά (σκόπιμο λογοπαίγνιο) ταξιδιωτικά πόστερ από την εποχή του space travel που μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά απ’όσο φανταζόμαστε. Επιστήμονες και μηχανικοί εργάζονται με αυταπάρνηση και όνειρο για να το καταφέρουν ενόσω οι σχεδιαστές του JPL δίνουν μία δική τους εκδοχή για 14 παραδείσιους, εξωτικούς προορισμούς του μέλλοντος.

Το πιο καλό απ’όλα είναι ότι το μέλλον μπορεί προς το παρόν να διακοσμήσει τους τοίχους μας, σε αυθεντικό travel lounge στιλ. Τα πόστερ είναι διαθέσιμα για κατέβασμα και εκτύπωση σε διαστημικές διαστάσεις υψηλής ευκρίνειας, εδώ: http://www.jpl.nasa.gov/visions-of-the-future/

Πέντε από τις 13 αυτές ταξιδιωτικές αφίσες είναι πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος που είχαν σχεδιαστεί το 2015 από το JPL, σαν μέρος της σειράς Εξωπλανητικό Γραφείο Ταξιδίων. Η σειρά κατόπιν, εμπλουτίστηκε με τις αφίσες για τον Άρη, την Ευρώπη που είναι το φεγγάρι του Δία, τον γεμάτο ατμούς Εγκέλαδο που είναι το φεγγάρι του Κρόνου και την Δήμητρα, τον πλανήτη-νάνο. 

Προσδεθείτε και αφήστε τη φαντασία ελεύθερη.

NASANASA-postersNASA-postersNASA-postersNASA-postersNASA-postersNASA-postersNASA-postersNASA-postersNASA-postersNASA-postersNASA-posters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ