- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Οι γερμανικές Αρχές θα παρακολουθούν τα τηλέφωνα και τις συσκευές των προσφύγων
Στις περιπτώσεις που εγείρονται αμφιβολίες για την ταυτότητα ή την εθνικότητά τους
Νομοσχέδιο με το οποίο θα δοθεί η άδεια στις αρχές να αποκτούν πρόσβαση στις τηλεφωνικές συσκευές και στα ηλεκτρονικά δεδομένα των αιτούντων άσυλο −στις περιπτώσεις εκείνες που εγείρονται αμφιβολίες για την ταυτότητα ή την εθνικότητά τους− κατήρτισε η γερμανική κυβέρνηση.
Το Υπουργείο Εσωτερικών που κατήρτισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει εκτιμήσει ότι τουλάχιστον το 50% των 280.000 αιτήσεων ασύλου το 2016, θα όφειλε να έχει ερευνηθεί πιο εμπεριστατωμένα, με την εξέταση λόγου χάρη των δεδομένων των κινητών τηλεφώνων των αιτούντων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αντίγραφο του σχεδίου νόμου το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες (BAMF) θα αποκτήσουν την νόμιμη άδεια να πραγματοποιούν ελέγχους σε κινητά τηλέφωνα, σε ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές των αιτούντων άσυλο.
Οι αξιωματούχοι της BAMF έχουν τονίσει ότι πολλοί από τους πρόσφυγες παρουσιάζουν πλαστά έγγραφα με την ελπίδα να εγκριθεί η αίτησή τους για χορήγηση ασύλου ενώ πολλοί δεν διαθέτουν κανένα έγγραφο.
«Χρειάζεται να εξακριβώνουμε την ταυτότητα των αιτούντων» τόνισε ο Φόλκερ Μπούφιερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου της 'Εσσης και στέλεχος της CDU της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ. «Για να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες αμφιβολίες για την προέλευση ενός ατόμου, χρειάζεται να χρησιμοποιούμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να επισημάνουμε πως το μέτρο είναι ένα από τα πολλαπλά βήματα που έχει λάβει ή σχεδιάζεται να λάβει το Βερολίνο, σε μια προσπάθεια να επιδείξει την αποφασιστικότητά του για τον περιορισμό της κατάχρησης των φιλελεύθερων κανόνων της χώρας στην χορήγηση ασύλου, τη στιγμή που περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Γερμανία τους τελευταίους 18 μήνες.
Υπενθυμίζεται πως επί του παρόντος 213.000 αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί και αναμένεται η απέλαση των αιτούντων αυτών, αν και τους έχει χορηγηθεί προσωρινή άδεια διαμονής στη χώρα για μια σειρά από λόγους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση άρχισε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
Οι πίνακες βρέθηκαν πίσω από ψεύτικο τοίχο
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα
Δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο μετά τα δημοσιεύματα για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και πολυτελή δώρα
Η συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για το ντίζελ δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΕ
Το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων της ΕΕ θέτει στο στόχαστρο την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων
Τα βίντεο με κύματα να σφυροκοπούν και να διαλύουν κατοικίες
Το χρηματικό έπαθλο που θα λάβουν
Γιατί τους βράβευσαν - Το έργο τους
Η ίδια και ο σύζυγός της Μάικλ Ντελ βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο για καλό σκοπό, αλλά εκείνη σχολιάστηκε για τον απολύτως λάθος λόγο
«Αν αυτόν τον χειμώνα η Ρωσία δεν συμφωνήσει σε μια ενεργειακή εκεχειρία, θα απαντήσουμε» προειδοποίησε o Ουκρανός πρόεδρος
Η στιγμή που πέφτουν οι πύραυλοι σε αίθουσα αναμονής
Ο Βρετανός πρωθυπουργός απαντά στις επικρίσεις για τη στήριξη στο Άμπου Ντάμπι
Ο κωμικός αναμένεται να απολογηθεί σήμερα
Πώς οδηγήθηκαν οι αρχές στον δράστη τόσες δεκαετίες μετά το έγκλημα
Οι ενδιάμεσες εκλογές μπορούν να κλονίσουν την κυριαρχία του στο Κογκρέσο. Θα σημάνουν και την αρχή του τέλους της εποχής MAGA;
Η ιστορία και το έθιμο
Απίστευτες εικόνες στο Παρίσι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.