- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι γερμανικές Αρχές θα παρακολουθούν τα τηλέφωνα και τις συσκευές των προσφύγων
Στις περιπτώσεις που εγείρονται αμφιβολίες για την ταυτότητα ή την εθνικότητά τους
Νομοσχέδιο με το οποίο θα δοθεί η άδεια στις αρχές να αποκτούν πρόσβαση στις τηλεφωνικές συσκευές και στα ηλεκτρονικά δεδομένα των αιτούντων άσυλο −στις περιπτώσεις εκείνες που εγείρονται αμφιβολίες για την ταυτότητα ή την εθνικότητά τους− κατήρτισε η γερμανική κυβέρνηση.
Το Υπουργείο Εσωτερικών που κατήρτισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει εκτιμήσει ότι τουλάχιστον το 50% των 280.000 αιτήσεων ασύλου το 2016, θα όφειλε να έχει ερευνηθεί πιο εμπεριστατωμένα, με την εξέταση λόγου χάρη των δεδομένων των κινητών τηλεφώνων των αιτούντων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αντίγραφο του σχεδίου νόμου το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες (BAMF) θα αποκτήσουν την νόμιμη άδεια να πραγματοποιούν ελέγχους σε κινητά τηλέφωνα, σε ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές των αιτούντων άσυλο.
Οι αξιωματούχοι της BAMF έχουν τονίσει ότι πολλοί από τους πρόσφυγες παρουσιάζουν πλαστά έγγραφα με την ελπίδα να εγκριθεί η αίτησή τους για χορήγηση ασύλου ενώ πολλοί δεν διαθέτουν κανένα έγγραφο.
«Χρειάζεται να εξακριβώνουμε την ταυτότητα των αιτούντων» τόνισε ο Φόλκερ Μπούφιερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου της 'Εσσης και στέλεχος της CDU της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ. «Για να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες αμφιβολίες για την προέλευση ενός ατόμου, χρειάζεται να χρησιμοποιούμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να επισημάνουμε πως το μέτρο είναι ένα από τα πολλαπλά βήματα που έχει λάβει ή σχεδιάζεται να λάβει το Βερολίνο, σε μια προσπάθεια να επιδείξει την αποφασιστικότητά του για τον περιορισμό της κατάχρησης των φιλελεύθερων κανόνων της χώρας στην χορήγηση ασύλου, τη στιγμή που περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Γερμανία τους τελευταίους 18 μήνες.
Υπενθυμίζεται πως επί του παρόντος 213.000 αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί και αναμένεται η απέλαση των αιτούντων αυτών, αν και τους έχει χορηγηθεί προσωρινή άδεια διαμονής στη χώρα για μια σειρά από λόγους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.