- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μοζαμβίκη: 7 νεκροί και 130.000 άνθρωποι εκτοπισμένοι εξαιτίας τροπικού κυκλώνα (video)
Χιλιάδες σπίτια και υποδομές καταστράφηκαν
Το πέρασμα του τροπικού κυκλώνα Ντινεό έχει προκαλέσει το θάνατο επτά ανθρώπων, τον εκτοπισμό τουλάχιστον 130.000 και εκτεταμένες καταστροφές στην Μοζαμβίκη, δήλωσαν χθες αξιωματούχοι και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.
Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών ανέφερε επίσης τον τραυματισμό 55 ανθρώπων, εκ των οποίων τέσσερις βρίσκονται σε «κρίσιμη κατάσταση».
Situation in Inhambane Mozambique as cyclone #Dineo hits. Clip from Rita Almeida, who's part of the disaster management team. #sabcnews pic.twitter.com/B9LPuIsy12
— Mweli Masilela (@mwelimasilela) 15 Φεβρουαρίου 2017
Ο κυκλώνας Ντινεό έπληξε τις νότιες ακτές της χώρας την Τετάρτη το βράδυ, ανάμεσα τους και δύο παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα στην επαρχία Ινιαμπάνε και Βιλανκούλο, ενώ το ύψος της βροχόπτωσης έφτασε τα 100 με 200 χιλιοστά.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών, 130.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, 22.000 σπίτια έχουν υποστεί μερική ή ολική καταστροφή, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και 49 νοσοκομεία ή ιατρικά κέντρα, 105 σχολεία και δημόσια κτίρια.
I saw it life
Its happening guys pic.twitter.com/GLYlI96tJE
— Prince Gohan (@Prienceiy) 17 Φεβρουαρίου 2017
Πολλοί δρόμοι έχουν αποκοπεί από πτώσεις δέντρων και από πλημμύρες στην επαρχία Ινιαμπάνε, στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Ο Ερυθρός Σταυρός και της Ερυθρά Ημισέληνος έχει στείλει ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
«Ο εκτοπισμός οικογενειών, η διακοπή παροχής υπηρεσιών υγείας και η προοπτική για τεράστιες πληµµύρες και μόλυνση των υδάτων αποτελούν μεγάλους κινδύνους για την δημόσια υγεία και χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα», τόνισε ο Τζέιμι Λεσουέρ, συντονιστής του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στην νότια Αφρική.
Το πέρασμα κυκλώνων προκαλεί συχνά μαζικές πλημμύρες στην χώρα. Το 2000, 800 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το πέρασμα τροπικού κυκλώνα, ενώ τουλάχιστον 100 σκοτώθηκαν το 2015.
Ο Ντινεό υποβαθμίστηκε την Παρασκευή σε τροπική ύφεση και κατευθυνόμενος ανατολικά προκαλεί καταρρακτώδεις βροχές στο βορειοανατολικό τμήμα της Νότιας Αφρικής και στην Ζιμπάμπουε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.