Κοσμος

Στη δημοσιότητα αύριο η «Λευκή Βίβλος» για το Brexit

Πρόκειται για το έγγραφο όπου περιγράφεται το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση από την ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339042-705203.jpg
EPA

Μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα δώσει αύριο στη δημοσιότητα τη «Λευκή Βίβλο», το έγγραφο δηλαδή όπου περιγράφεται το σχέδιό της για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειώνεται πως η «Λευκή Βίβλος» είναι ένα έγγραφο που συντάσσει η κυβέρνηση και όπου παρουσιάζονται οι προτάσεις της για τα μελλοντικά νομοσχέδια.

Την περασμένη εβδομάδα η Μέι είχε υποσχεθεί ότι θα έδινε στη δημοσιότητα αυτό το κείμενο και πολλοί βουλευτές, ιδίως των Εργατικών, της ζήτησαν να το κάνει πριν από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο για το Brexit.

Πάντως, η ψηφοφορία αυτή, με την οποία το κοινοβούλιο θα εγκρίνει το νομοσχέδιο που δίνει στην κυβέρνηση την εξουσιοδότηση για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το Brexit, είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, δήλωσε σχετικά πως «Δεν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα κρίνει αν το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει ή όχι να εγκαταλείψει την ΕΕ ή πώς θα πρέπει να το κάνει. Πρόκειται απλώς για την εφαρμογή της απόφασης που έχει ήδη ληφθεί, ενός σημείου χωρίς επιστροφή το οποίο έχουμε ήδη διαβεί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ