- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αιματοκύλισμα με οκτώ νεκρούς στην Αίγυπτο έπειτα από καταδίκη σε θάνατο κατηγορουμένων για ποδοσφαιρική τραγωδία
Οκτώ νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, τουλάχιστον δύο από τους νεκρούς είναι αστυνομικοί.
Οκτώ νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, τουλάχιστον δύο από τους νεκρούς είναι αστυνομικοί.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν συγγενείς αυτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή που κρατούνται οι τελευταίοι. Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων. Αστυνομικά οχήματα αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ενώ τα βίαια επεισόδια επεκτάθηκαν στους δρόμους γύρω από τη φυλακή.
Νωρίτερα σήμερα, αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο σήμερα 21 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τα 21 ονόματα που «εστάλησαν στον μουφτή», φράση που σημαίνει την επιβολή της θανατικής ποινής, αφού η εσχάτη των ποινών πρέπει να εγκριθεί από την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.
Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 73. Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με το δικαστήριο. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Κάιρο έχει δεκτή με επιφωνήματα χαράς από τις οικογένειες των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα. Αντίθετα, οι συγγενείς των καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή όπου αυτοί κρατούνται στο Πορτ Σάιντ, με συνέπεια τα τραγικά επεισόδια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις ισπανικές αρχές, με αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του θανάτου
Οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Κονγκό εμποδίζουν το έργο των υγειονομικών υπηρεσιών
Συνελήφθη στο δυτικό Σάσεξ
Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας
Στροφή 180 μοιρών μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού
Ο Sting συνδέει τις αλλαγές στην εργασία με βαθύτερες κοινωνικές μετατοπίσεις στην ανδρική συμπεριφορά.
Ραγδαία έξαρση στο Κονγκό - Η Κένυα μπλοκάρει τη δημιουργία αμερικανικού κέντρου καραντίνας
Έντονη ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ μετά τον τραυματισμό πολιτών από τη ρωσική επιδρομή
Κάποια περιστατικά έχουν ξεφύγει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.