Κοσμος

Φονική κακοκαιρία στο νότο των ΗΠΑ (εικόνες)

Τουλάχιστον 18 νεκροί και επτά κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337873-702660.jpg
EPA/MARK WALLHEISER

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματισθεί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νότο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φονική κακοκαιρία στο νότο των ΗΠΑ

Αξιωματούχους στη Τζόρτζια εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί μετά τις νέες καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν αρκετές πολιτείες. Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Νέιθαν Ντιλ, κήρυξε επτά κομητείες στις κεντρικές και νότιες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και παράλληλα προειδοποίησε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να κινηθούν βόρεια, προς την Ατλάντα. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοκεντρική Τζόρτζια, ενώ τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Σάββατο την περιοχή του Μισισιπή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι νέες καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι αναμένονται στη βόρεια Φλόριντα και στα νότια της Τζόρτζια.

Φονική κακοκαιρία στο νότο των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, επικοινώνησε με τον κυβερνήτη της Τζόρτζια και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς και τις οικογένειες των θυμάτων.  

Φονική κακοκαιρία στο νότο των ΗΠΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.