- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
22χρονη εγκλωβισμένη στο ιταλικό ξενοδοχείο επιβίωσε τρώγοντας χιόνι
Η νεαρή κοπέλα περιέγραψε την 58ωρη οδύσσειά της
Την 58 ωρών οδύσσειά της περιγράφει μία από τις γυναίκες που επέζησαν της χιονοστιβάδας που έπληξε το ξενοδοχείο Rigopiano στην κεντρική Ιταλία.
Η 22χρονη Τζόρτζια Γκαλάσι λέει ότι έτρωγε πάγο και χιόνι, προκειμένου να επιβιώσει, μέχρι να την εντοπίσουν και να την απεγκλωβίσουν τα σωστικά συνεργεία.
Η νεαρή κοπέλα είναι ένα από τα εννέα άτομα που οι ιταλικές Αρχές ανέσυραν από το ξενοδοχείο που θάφτηκε στο χιόνι.
Οι διασώστες ελπίζουν να βρουν και άλλους επιζώντες. Άλλη μία σορός εντοπίστηκε τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε έξι. Συνολικά, 23 άτομα αγνοούνται.
Στην λίστα των αγνοουμένων προστέθηκε και ένας εργαζόμενος του ξενοδοχείου, με καταγωγή από την Αφρική. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των διασωστών, το τελευταίο 24ωρο δεν ήταν εφικτό να εντοπισθούν και να ανασυρθούν άλλοι επιζώντες.
Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η χιονοστιβάδα -που ζύγιζε περίπου 120.000 τόνους (αντίστοιχο με το βάρος 4.000 φορτηγών γεμάτων εμπορεύματα- έπληξε το ξενοδοχείο με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα.
Οι πιθανότητες, με την πάροδο των ωρών, διαρκώς μειώνονται, αλλά ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων των πυροσβεστών, Λούκα Βέρνα, θεωρεί πως οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες δεν έχουν ακόμη σβήσει εντελώς, διότι πολλοί εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου δεν έχουν καταρρεύσει και μέσα σε αυτούς θα μπορούσαν να έχουν βρει καταφύγιο κάποιοι από τους αγνοούμενους.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Μεγάλων Κινδύνων της Ιταλίας, Σέρτζιο Μπερτολούτσι, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση της Rai τόνισε ότι «πάνω από το σημείο ρήγματος που έχει επανενεργοποιηθεί, στο Καμποτόστο της κεντρικής Ιταλίας, βρίσκεται μεγάλο φράγμα», προσθέτοντας ότι σε περίπτωση νέων δονήσεων, πρέπει να ειδοποιηθούν άμεσα οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.
Ο κίνδυνος, ουσιαστικά, είναι ότι όλες οι κατοικημένες περιοχές οι οποίες βρίσκονται δίπλα και κάτω από το φράγμα, αν σημειωθεί μεγάλος σεισμός, μπορεί να υποστούν ανυπολόγιστες ζημιές εξαιτίας της υψηλότατης ταχύτητας, του μένους των υδάτων.
«Αν διαπιστωθεί η αύξηση του κινδύνου, πρέπει να πληροφορηθεί άμεσα και με διαφάνεια ο πληθυσμός της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο Μπερτολούτσι, εννοώντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην απομάκρυνση των κατοίκων.
Παράλληλα, η Επιτροπή Μεγάλων Κινδύνων της Ιταλίας σε ανακοινωθέν της αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν, στην κεντρική Ιταλία, νέες σεισμικές δονήσεις, το μέγεθος των οποίων θα μπορούσε να φτάσει και μέχρι τους επτά βαθμούς. Σύμφωνα με την επιτροπή, πρέπει να τεθεί υπό διαρκή παρακολούθηση η κατάσταση των σχολικών και δημοσίων κτηρίων, όπως και των φραγμάτων. Από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, κάθε εικοσιτετράωρο καταγράφονται, συνολικά, πάνω από πεντακόσιες δονήσεις στην κεντρική Ιταλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο γιος του Χαμενεΐ είναι απαράδεκτος», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Πολύ σύντομα η Νταχίγια θα μοιάζει με το Χαν Γιουνές» έγραψε ο Μπεζαλέλ Σμότριτς
Υπόσχεση για αμερικανική στήριξη σε πιθανή εξέγερση
«Φρικτή και επικίνδυνη ιδέα», απαντούν οι Ρεπουμπλικανοί
Απόφαση ανοίγει τον δρόμο για μαζικές επιστροφές χρημάτων σε εκατοντάδες χιλιάδες εισαγωγείς
Μονταρισμένο βίντεο με πολεμικά πλήγματα και σκηνές από videogame προκαλεί έντονες αντιδράσεις
Ο γιος του τελευταίου σάχη δηλώνει ότι ο διάδοχος του Χαμενεΐ θα στερείται νομιμότητας
Νεότερες γενιές, πιο παραδοσιακές αντιλήψεις - Η ερμηνεία των ειδικών
Συνεργασία Lloyd’s με ΗΠΑ για την ασφάλεια της ναυτιλίας
«Ακούμε τις εκρήξεις και προσπαθούμε να μαντέψουμε πόσο μακριά είναι και πού έπεσαν», λένε τρεις Ιρανοί που επέλεξαν να παραμείνουν στην Τεχεράνη
Η απάντηση του Λονδίνου στα αιτήματα των συμμάχων της
Το Παρίσι ξεκαθαρίζει ότι επιτρέπονται μόνο αμερικανικά υποστηρικτικά αεροσκάφη στη βάση Ιστρ
Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «Roaring Lion»
Φυγή κατοίκων μετά το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για περιοχές που ελέγχονται από τη Χεζμπολάχ
Η συμφωνία της Γενεύης τίθεται σε εφαρμογή - Επιστρέφουν στις πατρίδες τους 500 στρατιώτες από κάθε πλευρά
Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη κινητοποιήσει συμμάχους της για την ενίσχυση της ασφάλειας στο νησί
Γυναίκα που υπήρξε σύντροφος του ατιμασμένου γαλαζοαίματου επιχειρεί να τον «ξεπλύνει»
H κίνηση πλοίων στο Στενό του Ορμούζ είχε μειωθεί πάνω από 80%
Για μικρές χώρες τα παιχνίδια ισχύος, οι εύκολες βεβαιότητες και οι λαϊκίστικες λυκοφιλίες μπορεί κάποια στιγμή να κοστίσουν πολύ ακριβά
«Ο λαός μας σφαγιάζεται βάναυσα» λέει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.