Κοσμος

Η Τουρκία αντεπιτίθεται! Σφυροκοπεί κατά στόχων του ISIS στη Συρία (εικόνες)

Αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Reina

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Τουρκία έχει βομβαρδίσει και ανοίξει πυρ κατά 100 και πλέον φερόμενων ως στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης. Ειδικότερα, το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλούμενο τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μεταδίδει ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν οκτώ στόχους του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους και ότι άρματα μάχης και χερσαίες δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά 103 στόχων κοντά στο προπύργιο των τζιχαντιστών, Αλ Μπαμπ.

Η Τουρκία αντεπιτίθεται! Σφυροκοπεί κατά στόχων του ISIS στη Συρία

Είναι τα πρώτα αντίποινα της τουρκικής κυβέρνησης μετά τη δολοφονική επίθεση ενόπλου στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

Ρωσικά μαχητικά εξαπέλυσαν επίσης από αέρος επιθέσεις στην περιοχή Νταρ Κακ στα νοτιοδυτικά της Συρίας.

Η Τουρκία αντεπιτίθεται! Σφυροκοπεί κατά στόχων του ISIS στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε με ανακοίνωσή του την ευθύνη του μακελειού της Κωνσταντινούπολης. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει ήδη συλλάβει οκτώ άτομα που φέρονται να συνδέονται με την τρομοκρατική ενέργεια. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και έχει τουρκική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη. Εκτιμάται ότι πρόκειται για άτομα με υπηκοότητα είτε από το Ουζμπεκιστάν είτε από το Κιργιστάν. Στην ανακοίνωσή του το ISIS χαρακτηρίζει τον εκτελεστή «ηρωικό στρατιώτη» του χαλιφάτου.