Κοσμος

Θεαματικές εικόνες από την Πρωτοχρονιά στις πόλεις του κόσμου

Έτσι υποδέχτηκαν το 2017 σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Μόσχα και Ρίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335649-697303.jpg
EPA/HANNAH MCKAY, EPA/ALBA VIGARAY, EPA/YOAN VALAT, EPA/BRITTA PEDERSEN, EPA/SERGEI CHIRIKOV, EPA/RIOTUR/GABRIEL SANTOS

Ο ουρανός φωτίστηκε από πυροτεχνήματα με φόντο τα πλέον εμβληματικά κτίρια και μνημεία του πλανήτη. 

Στην Times Square της Νέας Υόρκης είχαν από νωρίς μαζευτεί εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως τουρίστες, όπως συνηθίζεται. Τον κόσμο αποζημίωσε με τη φωνή της η Μαράια Κάρεϊ, ενώ παρών και ο δήμαρχος Ντε Μπλάζιο.

Στο Παρίσι, μετά την Πρωτοχρονιά του 2016 που είχε πένθιμη ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, μισό εκατομμύριο άνθρωποι έφθασαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων για τα θεάματα πυροτεχνημάτων και ήχου και φωτός που ήταν αφιερωμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, τους οποίους διεκδικεί η γαλλική πρωτεύουσα. «Δεν έχουμε τελειώσει με τη μάστιγα της τρομοκρατίας» είχε δηλώσει μερικές ώρες νωρίτερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στις τηλεοπτικές ευχές του για τη νέα χρονιά.

«Ήρεμο σε γενικές γραμμές» ήταν το μεγαλύτερο υπαίθριο πρωτοχρονιάτικο πάρτι της Ευρώπης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Βερολίνου, το οποίο έγινε στις 3 το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2017. Μπορεί η προσέλευση να ήταν μικρότερη από άλλες χρονιές, αλλά, όπως αποδείχτηκε, οι περισσότεροι επισκέπτες δεν θέλησαν να παραιτηθούν από τη συμμετοχή τους στο πολύχρωμο και γιγαντιαίο πάρτι γύρω από την Πύλη του Βραδενβούργου. 

Στο Λονδίνο (κεντρική φωτό), χιλιάδες βρέθηκαν στη γιορτή πυροτεχνημάτων μπροστά στο Big Ben και το London Eye.

Στη Μόσχα, η Κόκκινη Πλατεία ήταν κλειστή για το κοινό και η πρόσβαση είχε περιοριστεί σε 6.000 προσκεκλημένους. Οι «δυσκολίες» του 2016 «μας επέτρεψαν να ενωθούμε» τόνισε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις ευχές του.

Στο Ρίο, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων στην παραλία Κοπακαμπάνα. Λόγω της κρίσης, το θέαμα είχε φέτος μικρότερη χρονική διάρκεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ