Κοσμος

Για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του National Geographic μια 9χρονη transgender

Avery Jackson: «Το καλύτερο του να είσαι κορίτσι είναι πως τώρα δεν χρειάζεται να παριστάνω το αγόρι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334221-693509.jpg
National Geographic

Μετά από 130 χρόνια κυκλοφορίας το περιοδικό National Geographic κυκλοφορεί με ένα transgender άτομο στο εξώφυλλο και πρόκειται για την 9χρονη Avery Jackson. 

«Το καλύτερο του να είσαι κορίτσι είναι πως τώρα δεν χρειάζεται να παριστάνω το αγόρι» λέει η Avery και αυτή ακριβώς τη δήλωση έχει επιλέξει το περιοδικό για το εξώφυλλο του. 

Για πρώτη φορά το εξώφυλλο του National Geographic μια 9χρονη transgender

Για πολλά χρόνια το περιοδικό ασχολείται και αναλύει πολιτισμούς, κουλτούρες, συνήθειες και κοινωνικά θέματα και ήρθε η στιγμή να ασχοληθεί εις βάθος με τον ευρύ φάσμα των φύλων, λέει η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Susan Goldberg. 

Μερικά από τα άρθρα της ειδικής έκδοσης «Gender Revolution», είναι το «Dangerous Lives of Girls» που ακολουθεί τις ζωές νέων εργατριών στη Sierra Leone και το «Rethinking Gender», που εξερευνά πως η επιστήμη μπορεί να συμβάλλει «στο να πλοηγηθούμε σε μια εποχή αλλαγών στον προσδιορισμό της ταυτότητας του φύλου». 

«Στόχος μας ήταν να εξετάσουμε πως οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων εξελίσσονται μέσα στον κόσμο. Υπάρχουν αρκετές συζητήσεις περί φύλου από celebrities, αλλά δεν υπάρχει επαρκής γνώση για τους αληθινούς ανθρώπους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχολεία και χώρους εργασίας αναφορικά με το φύλο τους» τονίζει η Susan Goldberg.

To περιοδικό έχει διπλό εξώφυλλο την 9χρονη Avery στο ένα αλλά και μια ομάδα ατόμων transgender και μη, στο άλλο και υπάρχει λόγος: αποφεύγει την κουτσομπολίστικη κλειδαρότρυπα στη ζωή του ενός. Ασχολείται με το φύλο γενικά και με με ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο, που ζουν σε διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνίες. 

Όπως η περίπτωση της Alfia Ansari (φωτό κάτω) από την Βομβάη της Ινδίας που έχει πρόβλημα επειδή είναι κορίτσι. «Εμείς δεν πηγαίνουμε στο σχολείο ενώ τα αγόρια μπορούν να μορφωθούν και να ταξιδέψουν παντού, τα κορίτσια δεν μπορούν» δηλώνει το κοριτσάκι από την Ινδία.

Για πρώτη φορά το εξώφυλλο του National Geographic μια 9χρονη transgender

Ή των διδύμων Caleb και Emmie Smith (φωτό κάτω) από την Μασαχουσέτη. «Όταν γεννηθήκαμε το 1998 δύσκολα μπορούσες να μας ξεχωρίσεις» λέει η Emmie. «Όταν ήμασταν 12 ετών δεν ένιωθα αγόρι αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει η δυνατότητα να είμαι κορίτσι». Στα 17 της η Emmie δήλωνε transgender και πρόσφατα έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και δηλώνει: «Δεν ήμουν λιγότερο γυναίκα πριν (την εγχείρηση) ούτε είμαι περισσότερο γυναίκα τώρα». 

Για πρώτη φορά το εξώφυλλο του National Geographic μια 9χρονη transgender

Δείτε στο βίντεο και άλλη μια περίπτωση διδύμων, που σε αυτή την περίπτωση το αγοράκι αποφάσισε στην ηλικία των τεσσάρων ότι ήθελε να είναι κορίτσι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ