Κοσμος

Ο Σόιμπλε προτείνει την «σεμνή» Αφροδίτη της Μήλου για το επετειακό Focus

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33046-73425.JPG

Το επετειακό τεύχος του γερμανικού περιοδικού Focus κυκλοφορεί σήμερα με τη συμπλήρωση 20 ετών κυκλοφορίας. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε για το εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου, χωρίς την άσεμνη χειρονομία.

Στο πλαίσιο του εορταστικού τεύχους του, το Focus ζήτησε από διάφορες προσωπικότητες να διαμορφώσουν ένα υποθετικό πρωτοσέλιδο του περιοδικού, χωρίς το άγχος της εμπορικής επιτυχίας. Το μοναδικό κριτήριο ήταν η προσωπική κρίση: ποιο θέμα είναι τόσο σημαντικό που θα άξιζε να γίνει πρωτοσέλιδο του περιοδικού;

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και αρκετοί πρότειναν ένα πρωτοσέλιδο με αναφορές σε παλαιότερα εξώφυλλα του Focus. Κάπως έτσι ήρθε στο νου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η έκδοση του 2010 που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Σύμφωνα με το Focus «παρά τις ρήξεις και τα προβλήματα, η Ευρώπη είναι για τον πολιτικό του CDU μια συμμαχία αγάπης». «Μια άμεσα εκλεγμένη πρόεδρος ή ένας άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της Ευρώπης θα ήταν ένα μεγάλο βήμα στον τρόπο που οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται την Ευρώπη τους», λέει ο κ. Σόιμπλε.

Στη φωτογραφία ο χιτώνας έχει αντικατασταθεί από τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και τη φωτογραφία συνοδεύει ο τίτλος «Μια Πρόεδρος για την ευρω-οικογένεια. H Ευρώπη επέλεξε: H πρώτη πρόεδρος της Ε.Ε. προέρχεται από την Ελλάδα». Στο υποθετικό αυτό εξώφυλλο προαναγγέλλεται και ένα 10σέλιδο αφιέρωμα: «Tι θέλει πραγματικά η Ελληνίδα, τι σημαίνει η επιλογή για τη Γερμανία, πως ψήφισαν οι Γερμανοί, αλλά και αριθμοί, αναλύσεις, αντιδράσεις».

n

Το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του 2010.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ