Τριντό: Λέοναρντ, θα μας λείψεις
Συγκινημένος και βαθύτατα θλιμμένος ο πρωθυπουργός του Καναδά για το θάνατο του «ποιητή» του Μόντρεαλ
Τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του μεγάλου τραγουδοποιού, ποιητή και εικαστικού Λέοναρντ Κοέν εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, με επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, αλλά και σε πιο προσωπικό τόνο στο Twitter.
«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του θρυλικού Λέοναρντ Κοέν. Ένας τόσο ξεχωριστό και άξιο παιδί του Μόντρεαλ, ο Λέοναρντ Κοέν έφθασε στις υψηλότερες καλλιτεχνικές κορυφές ως καταξιωμένος ποιητής και ερμηνευτής παγκόσμιας εμβέλειας. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη για τη βαθιά του φωνή, το αυτοσαρκαστικό του χιούμορ και τους στίχους που έκαναν τα τραγούδια του αγέραστα για τόσες πολλές γενιές», γράφει ο 44χρονος πρωθυπουργός του Καναδά.
«Ο Λέοναρντ Κοέν παραμένει το ίδιο εύστοχος και επίκαιρος με τη δεκαετία του '60. Η ικανότητά του να βάζει σε ένα καλούπι μια τόσο μεγάλη γκάμα ανθρώπινων συναισθημάτων τον ανέδειξε σε έναν από τους πιο επιδραστικούς, σημαντικούς και ανθεκτικούς μουσικούς όλων των εποχών. Το στιλ του κατάφερε να ξεπεράσει τις ιδιαιτερότητες της μόδας».
«Στο όνομα όλων των Καναδών», συνεχίζει στο μήνυμά του ο Τριντό, «θα ήθελα να εκφράσω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια, στους φίλους, στους συνεργάτες και στους πολλούς, πολλούς θαυμαστές του Λέοναρντ Κοέν. Λέοναρντ κανενός άλλου καλλιτέχνη η ποίηση και η μουσική δεν είχε το δικού σου ήχο. Θα μας λείψεις».
Στο Twitter o πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό επέλεξε να αποχαιρετήσει τον μεγάλο Καναδό με τους στίχους του.
There's a blaze of light
In every word
It doesn't matter which you heard
The holy or the broken Hallelujah#RIPLeonard
— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) November 11, 2016
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.