Κοσμος

Έκρηξη σε Αστυνομικό Τμήμα στο Ντιγιάρμπακιρ (εικόνες, video)

Δύο ώρες μετά τη σύλληψη βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329626-681847.jpg
Twitter

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε απόσταση πολύ κοντινή από το Αστυνομικό Τμήμα στη συνοικία Μπαγκλάρ στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας, μόλις δύο ώρες αφότου η αστυνομία συνέλαβε δύο ηγετικά στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP (Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών), μαζί με 9 ακόμη βουλευτές.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 1 νεκρό και 30 τραυματίες, ενώ ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή από την οποία βγαίνει πυκνός καπνός.

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν η έκρηξη, για την οποία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αν έγινε σε αυτοκίνητο ή κάδο απορριμμάτων ή κάπου αλλού, συνδέεται με τη σύλληψη των 11, οι οποίοι οδηγήθηκαν και κρατούνται στο συγκεκριμένο τμήμα. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, εκδόθηκαν εντολές σύλληψης για 13 βουλευτές, αλλά κρατήθηκαν μόνο 11, καθώς οι άλλοι δύο βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η τουρκική αστυνομία έκανε επιδρομή στα σπίτια των συμπροέδρων Σελαχαντίν Ντεμιρτάς στην Άγκυρα και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ στο Ντιγιάρμπακιρ. Η αστυνομία έκανε επιδρομή επίσης και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο κέντρο της Άγκυρας, και διεξήγαγε έρευνα. 

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν στελέχη του κόμματος να φιλονικούν με την αστυνομία κατά τη διάρκεια της επιδρομής, και ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι η πρόσβαση στο δρόμο που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία έχει αποκλειστεί από πολλά περιπολικά και εξοπλισμένα αυτοκίνητα.

Η στιγμή της σύλληψης:

Σημειωτέον ότι τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter, αλλά και η εφαρμογή WhatsApp υπολειτουργούν από την ώρα που ξεκίνησαν οι συλλήψεις των βουλευτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ