Κοσμος

Ο Ερντογάν έβαλε να συλλάβουν τη δήμαρχο και την αντιδήμαρχο του Ντιγιάρμπακιρ

Για σχέσεις με την τρομοκρατία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328685-679546.jpg
TWITTER / @kisanakgultan

Η δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ και πρώην βουλευτής Γκουλτάν Κισανάκ (φωτό) και η αντιδήμαρχος της πόλης Φιράτ Ανλί τέθηκαν υπό κράτηση ως μέρος εισαγγελικής έρευνας για σχέσεις τους με την τρομοκρατία, ανέφεραν οι πηγές των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα στο γραφείο των δημάρχων, πρόσθεσαν οι πηγές οι οποίες ανέφεραν πως η Ανλί συνελήφθη στο σπίτι της.

Ένας συνεργάτης της δημάρχου Κισανάκ ανέφερε πως οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνα και στο σπίτι της δημάρχου, χωρίς να μπορέσει να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, μη γνωρίζοντας τις κατηγορίες με τις οποίες έγιναν οι συλλήψεις.

Τον Σεπτέμβριο η Τουρκία όρισε νέες διοικήσεις σε δεκάδες δήμους, οι κάτοικοι των οποίων στην οποία πλειοψηφία τους είναι Κούρδοι, προβαίνοντας σε καθαίρεση των εκλεγμένων δημάρχων για φερόμενες σχέσεις με την τρομοκρατία.

Η 55χρονη Κισανάκ, γνωστό κουρδικό πολιτικό στέλεχος, εκλέχθηκε το 2014 ως πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης. Νωρίτερα την Τρίτη, κατέθεσε ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Άγκυρα που ερευνά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Ωστόσο, δεν κατέστη άμεσα σαφές αν η κατάθεσή της στην επιτροπή σχετιζόταν με την κράτησή της, που συνέβη με την επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ