Κοσμος

«Προφανώς πράξη τρομοκρατίας» η έκρηξη στο Μανχάταν, αλλά δεν βρέθηκε σύνδεση με την ISIS

Σε πολύ αρχικό στάδιο οι έρευνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324854-669959.jpg
EPA/JUSTIN LANE

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι η έκρηξη στο Μανχάταν που τραυμάτισε 29 άτομα «είναι προφανώς πράξη τρομοκρατίας» αν και δεν φαίνεται «να συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία». 

«Μία έκρηξη βόμβας στη Νέα Υόρκη πρόκειται προφανώς για πράξη τρομοκρατίας» τόνισε ο Άντριου Κουόμο, τονίζοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε «πολύ, πολύ αρχικό στάδιο».

Συγκεκριμένα, είπε ότι «δεν βρέθηκε σύνδεση με την ISIS» και τόνισε ότι καμία ξένη τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Τσέλσι της Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου. Αστυνομικοί οι οποίοι ερεύνησαν την περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης ανακάλυψαν δεύτερο ύποπτο αντικείμενο που χαρακτηρίζουν ως «ενδεχόμενο εκρηκτικό μηχανισμό».

«Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε αυτή την ώρα ότι υπάρχει άλλη άμεση απειλή» τόνισε ο Άντριου Κουόμο, προσθέτοντας, πάντως, ότι 1.000 επιπλέον αστυνομικοί και μέλη της εθνοφρουράς θα περιπολούν σε σταθμούς του μετρό, σε αεροδρόμια και σε στάσεις λεωφορείων. 

Ο Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση ανάμεσα στην έκρηξη στο Μανχάταν και σε εκείνη στο Νιού Τζέρσι, καθώς πρόκειται για διαφορετικά είδη εκρηκτικών μηχανισμών. 

«Θα βρούμε όποιον έβαλε αυτές τις βόμβες και θα τον φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Τελεία» σημείωσε ο Κουόμο. 

«Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους και σε αυτά τα είδη απειλής να αναστατώσουν τη ζωή μας στη Νέα Υόρκη» επισήμανε ο Κουόμο. «Αυτό θέλουν να κάνουν. Δεν θα τους αφήσουμε. Έχουμε ελευθερία, έχουμε δημοκρατία, δεν θα τους επιτρέψουμε να το στερήσουν αυτό από εμάς» είπε.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σημείωσε ότι τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

«Γνωρίζουμε πως υπήρξε μία βόμβα, αυτό είναι σαφές. Όμως θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από αυτήν. Εάν πρόκειται για προσωπικό, ή πολιτικό κίνητρο; Αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη» πρόσθεσε ο ίδιος, λέγοντας πως οι 29 τραυματίες πήραν όλοι τους εξιτήριο από το νοσοκομείο το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο’ Νιλ μέχρι στιγμής «κανένα πρόσωπο, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ