- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγριεύει η κρίση στη Βενεζουέλα: Στο μισό οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων
Την περιστολή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στις τέσσερις ώρες ημερησίως αποφάσισαν τα εμπορικά κέντρα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, στην προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση αλλά και τις ελλείψεις σε... ηλεκτρική ενέργεια.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση η σφοδρή ξηρασία που προκάλεσε ο El Nino έφερε τα 18 υδροηλεκτρικά φράγματα της χώρας σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα νερού, με αποτέλεσμα οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι συχνότατο φαινόμενο στη χώρα.
Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, η κρατική εταιρεία ενέργειας (Corpoelec) ζητά περικοπές στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας δύο φορές την ημέρα από τη 1 μέχρι τις 3 και μετά ξανά από τις 7 μέχρι τις 9 γεγονός που θεωρείται βέβαιο πως θα έχει συνέπειες και στην απασχόληση των υπαλλήλων των καταστημάτων.
Μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η Βενεζουέλα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας, χειρότερης ακόμη κι από αυτήν της Αργεντινής το 2001.
Με τον πληθωρισμό να χτυπά τριψήφια νούμερα και το πετρέλαιο - από το οποίο βασίζεται η οικονομία της χώρας - να βρίσκεται σε bear market, οι αναλυτές είναι σχεδόν σίγουροι ότι η Βενεζουέλα θα βρεθεί μπροστά στη χρεοκοπία μέσα στο 2016, σύμφωνα με το CNBC.
Tον περασμένο μήνα ο πρόεδρος της χώρα Νικολάς Μαδούρο μιλώντας στο Κογκρέσο έκανε λόγο για «επείγουσα οικονομική κατάσταση»καθώς το ΔΝΤ εκτιμά ότι η οικονομία της Βενεζουέλας συρρικνώθηκε κατά 7% μέσα στο 2015.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένεται να ταφεί στην ιερή πόλη Μασχάντ από όπου καταγόταν
Έπεσε στην επαρχία Χατάι - «Έχουμε δικαίωμα απάντησης» προειδοποιεί η Άγκυρα
ΟΙ ιταλικές φρεγάτες είναι εφοδιασμένες με πυραύλους Aster 30, με ακτίνα δράσης 100 χιλιομέτρων.
Μία από αυτές έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο
Aπό τον Μοσαντέκ στον Αγιατολάχ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στον Λίβανο
Αβεβαιότητα για τις επόμενες ημέρες
Οι αντιδράσεις, οι απειλές και η συγγνώμη
Η συγκέντρωση της ιρανικής ηγεσίας έπεισε ΗΠΑ και Ισραήλ να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική δράση
Ταξιδιωτική οδηγία από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο - Απομακρύνει προσωπικό
Καταπλέουν γερμανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συνοδεύσει πετρελαιοφόρα μέσω της κρίσιμης ναυτιλιακής οδού
Η αμφιλεγόμενη διαδοχή και οι πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις
Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής διέκοψαν ζωντανή μετάδοση του CNN στο Τελ Αβίβ
Τον πυροβόλησε 14 φορές
Διευρύνεται η πολεμική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.