Κοσμος

Διαρροή ραδιενεργού στοιχείου σε πυρηνικό σταθμό της Νέας Υόρκης

Καθησυχαστική ανακοίνωση από τις αρχές και την εταιρεία για χαμηλό κίνδυνος για το κοινό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319366-628397.jpg

Ραδιενεργό στοιχείο τρίτιο έχει ανιχνευθεί σε φρεάτια υπόγειων υδάτων κοντά στον πυρηνικό σταθμό Ίντιαν Πόιντ στο Μπιουκάναν της πολιτείας της Νέας Υόρκης, μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με τρεις αντιδραστήρες. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε τρία από τα φρεάτια παρακολούθησης υπόγειων υδάτων γύρω από το εργοστάσιο έχουν εντοπιστεί ραδιενεργά δείγματα. Παρά την ανησυχητική ανακάλυψη, ο κίνδυνος για το κοινό είναι χαμηλός, καθώς τα ραδιενεργά στοιχεία βρίσκονται πολύ μακριά από τα συστήματα πόσιμου νερού.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δημοσίευσε καθησυχαστική ανακοίνωση που τονίζει ότι η διαρροή δεν αποτελεί απειλή για το κοινό, ενώ κάτι παρόμοιο έπραξε και η ιδιοκτήτρια εταιρεία Entergy που υποχρεωτικά ανέφερε τη διαρροή στις αρχές. Η έρευνα για τις διαρροές έχει ήδη ξεκινήσει. Αν και οι αυξήσεις στην ακτινοβολία έχουν εντοπιστεί σε τρία από τα 40 φρεάτια υπόγειων υδάτων, τα επίπεδα εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από τα ομοσπονδιακά όρια ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Entergy το τρίτιο εκπέμπει μια αδύναμη μορφή ακτινοβολίας, ένα σωματίδιο βήτα χαμηλής ενέργειας παρόμοιο με ένα ηλεκτρόνιο. Η ακτινοβολία του τριτίου δεν ταξιδεύει πολύ μακριά στον αέρα και δεν μπορεί να διαπεράσει το δέρμα.

Αρκετά από τα 10 πυρηνικά εργοστάσια της Entergy στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειώσει παρόμοιες διαρροές ραδιενεργών τρίτιο, όπως στο Κοννέκτικατ και σε άλλο σταθμό της Νέας Υόρκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ