11 νεκροί σε γενέθλια 15χρονης στο Μεξικό
Σε απίστευτο αιματοκύλισμα κατέληξε ο εορτασμός των γενεθλίων μιας 15χρονης στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό καθώς έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.
«Υπήρξε ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της γιορτής για τα γενέθλια μιας 15χρονης και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι», δήλωσε ο κυβερνήτης της Γκερέρο Έκτορ Αστουδίγιο.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο πάρτι για τα 15α γενέθλια -τα οποία θεωρούνται σημαντικά και είναι παράδοση να γιορτάζονται στη Λατινική Αμερική- ενός κοριτσιού στο χωριό Κουντανθίτο στον δήμο Κογιούκα ντε Καταλάν.
Το Σάββατο «όσοι προσπάθησαν, πολλές περίπολοι, να φτάσουν στην περιοχή έγιναν δεκτοί με πυροβολισμούς», πρόσθεσε ο Αστουδίγιο, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με την υπόθεση. Για το περιστατικό αυτό ξεκίνησε έρευνα.
Η πολιτεία Γκερέρο έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και απαγωγών σε όλο το Μεξικό. Σε αυτήν την πολιτεία εξαφανίστηκαν 43 φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2014. Αυτοί πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν από ένα καρτέλ ναρκωτικών.
Στα βουνά της πολιτείας υπάρχουν πολλές καλλιέργειες οπιούχας παπαρούνας από τις οποίες τροφοδοτείται το διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Στις 15 Ιανουαρίου βρέθηκαν ζωντανοί 21 άνθρωποι που είχαν απαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα από οπλισμένους άνδρες καθώς πήγαιναν σε έναν γάμο στην Γκερέρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Το πρώτο έτος της δεύτερης θητείας Τραμπ σημαδεύτηκε από σαρωτικές αλλαγές στην πολιτική μετανάστευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.