Γιατί οι Νορβηγοί ντύνουν τα αρκουδάκια δικτάτορες; (εικόνες)
Χνουδωτοί Χίτλερ και Καντάφι απειλούν την υγεία των παιδιών
Υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος μέσα στο παιδικό δωμάτιο, ο οποίος περνά απαρατήρητος και ξεγελά τους γονείς γιατί είναι χνουδωτός και χαριτωμένος. Ίσως αν τα λούτρινα ζωάκια έμοιαζαν στον Αδόλφο Χίτλερ, στον Μουαμάρ Καντάφι και στον Κιμ Γιονγκ Ιλ οι γονείς να συνειδητοποιούσαν ότι το παιδί τους κινδυνεύει. Σύμφωνα με τη Νορβηγική Καρδιολογική και Πνευμονολογική Εταιρεία (LHL)τα αρκουδάκια συγκεντρώνουν σκόνη, η οποία ευθύνεται για την εμφάνιση αλλεργιών και άσθματος στα παιδιά. Για αυτό και η LHL στη νέα της εκστρατεία χρησιμοποιεί αφίσες με χνουδωτούς - δικτάτορες και την επισήμανση: «Τα αρκουδάκια μπορεί να είναι επικίνδυνα».

Η νορβηγική Εταιρεία έχει δημιουργήσει μία ξεχωριστή μονάδα, που ασχολείται με το γεγονός ότι ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από άσθμα και αλλεργίες έχει τετραπλασιαστεί από το '70, καθώς πάνω από το 20% των παιδιών σήμερα επηρεάζονται από αυτές τις καταστάσεις. «Εστιάζουμε στο παιδικό δωμάτιο γιατί θέλουμε να σταματήσουμε το πρόβλημα του άσθματος και των αλλεργιών εν τη γενέσει του. Όλες οι κούκλες είναι επικίνδυνες αν δεν πλένονται τακτικά. Για τα παιδιά, τα λούτρινα ζωάκια μπορεί να αποδειχθούν όσο επικίνδυνοι είναι οι χειρότεροι δικτάτορες του κόσμου», τόνισε στην ιστοσελίδα «Local» μέλος της Εταιρείας.

Η εκστρατεία έχει πετύχει το στόχο της, διότι πριν από ένα μήνα ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξη της εταιρείας LHL. «Έχουμε καταφέρει να γίνουμε θέμα συζήτησης. Πιο σημαντικό είναι ότι οι γονείς συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να πλένουν τακτικά τα παιχνίδια αυτά». Ωστόσο, ο επικεφαλής της Εβραϊκής Κοινότητας έχει ενστάσεις κυρίως για την επιλογή του Χίτλερ. Πιστεύει ότι ένα αρκουδάκι με το πρόσωπο του εξωραΐζει την εικόνα του Γερμανού δικτάτορα στα μάτια των παιδιών. «Παράλογη και μακάβρια» χαρακτήρισε την εκστρατεία αυτή και ένας Νορβηγός κοινωνιολόγος μιλώντας στην ιστοσελίδα «Local».
Gir du barna en trygg start på livet?Gå inn på www.lhl.no/stovsamlere for å lære mer om hvordan du gjør barnerommet tryggere.
Posted by LHL Astma og allergi on Wednesday, 20 January 2016
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.