- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φρικτό έγκλημα: Ανήλικος πρόσφυγας μαχαίρωσε θανάσιμα 22χρονη εθελόντρια στη Σουηδία (εικόνες)
Ήταν ένας «άγγελος» δηλώνει η οικογένεια του θύματος με καταγωγή από τον Λίβανο
Ανήλικος πρόσφυγας μαχαίρωσε θανάσιμα 22χρονη εργαζόμενη σε κέντρο διαμονής ασυνόδευτων προσφύγων ηλικίας από 14 έως 17 ετών κοντά στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Φαξμπόργκ, δήλωσε ότι κρατείται ως ύποπτος ένας 15χρονος πρόσφυγας, ενώ τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα. «Αυτού του είδους τα περιστατικά γίνεται όλο και πιο συχνά. Οι σεξουαλικές επιθέσεις από νεαρούς μετανάστες ή πρόσφυγες έχουν αυξηθεί μετά την μαζική έλευση αλλοδαπών στη χώρα», σχολίασε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος φερόμενος ως δράστης ακινητοποιήθηκε και κρατήθηκε από δύο άλλους ανήλικους πρόσφυγες του κέντρου μέχρι να φτάσει η αστυνομία, η οποία στη συνέχεια ανακάλυψε το μαχαίρι.

Η 22χρονη Αλεξάνδρα Μέζερ είχε καταγωγή από τον Λίβανο και εργαζόταν στο κέντρο μόνο για μερικούς μήνες. Η οικογένεια του θύματος δηλώνει ότι η Αλεξάνδρα ήταν ένας «άγγελος». Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το πρωί. Η 22χρονη υπέκυψε στα τραύματά της κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. «Φταίνε οι Σουηδοί πολιτικοί για το θάνατο της Αλεξάνδρα», δήλωσε συγγενής του θύματος στην τοπική εφημερίδα, Expressen.
Στο κέντρο των ανήλικων προσφύγων μετέβη ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, ο οποίος έκανε λόγο για «τρομερό έγκλημα». Η σουηδική αστυνομία συνεχάρη τα δύο προσφυγόπουλα που ακινητοποίησαν τον 15χρονο δράστη και τα αποκάλεσε «ήρωες». «Θα μπορούσαν να είχαν τραυματισθεί. Δεν είναι εύκολο να παρέμβει κανείς όταν ο άλλος είναι ένοπλος. Ευχαριστούμε τα παιδιά αυτά», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Σημειώνεται ότι από το 2014 στο 2015 έχουν διπλασιαστεί οι σεξουαλικές επιθέσεις από νεαρούς πρόσφυγες, ενώ η αστυνομία έχει προειδοποιήσει για συμμορίες μεταναστών που δρουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης κλέβοντας και παρενοχλώντας γυναίκες. Εξάλλου, ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Σουηδία μόλις πρόσφατα ζήτησε επιπλέον προσωπικό 4.000 αστυνομικών για να αντιμετωπίσει την απειλή των τρομοκρατικών επιθέσεων, για την καλύτερη φύλαξη των κέντρων προσφύγων και για τις απελάσεις των μεταναστών. Η Σουηδία των περίπου 9,8 εκατομμυρίων πολιτών έχει μέσα στο 2015 δεχθεί 160.000 αιτούντες άσυλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την εφαρμογή μέτρων ναυτικού αποκλεισμού κατά του Ιράν
Ξεκίνησε για τον Βόρειο Πόλο, όλα ανατράπηκαν, δεν το έβαλε κάτω, δε σταμάτησε και απλώς άλλαξε πορεία
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.