Κοσμος

Φρικτό έγκλημα: Ανήλικος πρόσφυγας μαχαίρωσε θανάσιμα 22χρονη εθελόντρια στη Σουηδία (εικόνες)

Ήταν ένας «άγγελος» δηλώνει η οικογένεια του θύματος με καταγωγή από τον Λίβανο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318251-626727.jpg

Ανήλικος πρόσφυγας μαχαίρωσε θανάσιμα 22χρονη εργαζόμενη σε κέντρο διαμονής ασυνόδευτων προσφύγων ηλικίας από 14 έως 17 ετών κοντά στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Φαξμπόργκ, δήλωσε ότι κρατείται ως ύποπτος ένας 15χρονος πρόσφυγας, ενώ τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα. «Αυτού του είδους τα περιστατικά γίνεται όλο και πιο συχνά. Οι σεξουαλικές επιθέσεις από νεαρούς μετανάστες ή πρόσφυγες έχουν αυξηθεί μετά την μαζική έλευση αλλοδαπών στη χώρα», σχολίασε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

image

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος φερόμενος ως δράστης ακινητοποιήθηκε και κρατήθηκε από δύο άλλους ανήλικους πρόσφυγες του κέντρου μέχρι να φτάσει η αστυνομία, η οποία στη συνέχεια ανακάλυψε το μαχαίρι.

image

Η 22χρονη Αλεξάνδρα Μέζερ είχε καταγωγή από τον Λίβανο και εργαζόταν στο κέντρο μόνο για μερικούς μήνες. Η οικογένεια του θύματος δηλώνει ότι η Αλεξάνδρα ήταν ένας «άγγελος». Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το πρωί. Η 22χρονη υπέκυψε στα τραύματά της κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. «Φταίνε οι Σουηδοί πολιτικοί για το θάνατο της Αλεξάνδρα», δήλωσε συγγενής του θύματος στην τοπική εφημερίδα, Expressen.

Στο κέντρο των ανήλικων προσφύγων μετέβη ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, ο οποίος έκανε λόγο για «τρομερό έγκλημα». Η σουηδική αστυνομία συνεχάρη τα δύο προσφυγόπουλα που ακινητοποίησαν τον 15χρονο δράστη και τα αποκάλεσε «ήρωες». «Θα μπορούσαν να είχαν τραυματισθεί. Δεν είναι εύκολο να παρέμβει κανείς όταν ο άλλος είναι ένοπλος. Ευχαριστούμε τα παιδιά αυτά», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι από το 2014 στο 2015 έχουν διπλασιαστεί οι σεξουαλικές επιθέσεις από νεαρούς πρόσφυγες, ενώ η αστυνομία έχει προειδοποιήσει για συμμορίες μεταναστών που δρουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης κλέβοντας και παρενοχλώντας γυναίκες. Εξάλλου, ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Σουηδία μόλις πρόσφατα ζήτησε επιπλέον προσωπικό 4.000 αστυνομικών για να αντιμετωπίσει την απειλή των τρομοκρατικών επιθέσεων, για την καλύτερη φύλαξη των κέντρων προσφύγων και για τις απελάσεις των μεταναστών. Η Σουηδία των περίπου 9,8 εκατομμυρίων πολιτών έχει μέσα στο 2015 δεχθεί 160.000 αιτούντες άσυλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ